Turmepa II Atık Alım Teknesi Çeşme’deki 5. sezonunda denizin temizliğine katkıda bulunmaya devam ediyor. 2010 sezonuna önce Göcek’te başlayan Turmepa II şimdiye kadar 26 bin litre sıvı atık topladı.

Arkas Turmepa II faaliyete başladığı 2006 yılından bu yana yat, gezi tekneleri vb. küçük tonajlı teknelere aborda olarak, toplamda 130.000 litrenin üzerinde sıvı atığın denize karışmasını önledi.  Yalnızca 2009 yılında 158 tekneden toplam 55.498 litre sıvı, 1.050 litre sintine ve 116 torba katı atık toplayan Turmepa II, bu yöntemle denizin kirlenmesine daha başlangıç noktasında engel oluyor.


Arkas’ın Deniz Temiz Derneği/Turmepa işbirliği ile çevrenin korunmasına yönelik yürüttüğü uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan Arkas Turmepa II atık alım teknesi 5. sezon çalışmalarına Temmuz ayı itibariyle başladı. Arkas’ın yapımı ve işletimini üstlendiği Arkas Turmepa II teknesinin hizmet verdiği bölgeler her geçen gün genişletiliyor. Bu yıl sezona önce Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamındaki Göcek koylarından başlayan Arkas Turmepa II teknesi Nisan ayında başlayıp Haziran ayının sonuna kadar bu bölgede çalışmalarını sürdür. Göcek’te 28 bin litre sıvı atık topladıktan sonra Temmuz ayının başlamasıyla rotasını dört sezondur faaliyet gösterdiği Çeşme’ye çevirdi.

Arkas Turmepa II teknesi Ayayorgi, Altınyunus, Dalyanköy, Kara Ada(Eşek Adası), Ilıca Körfezi ve Mavi Koy’dan sonra Çeşme’de yeni açılan Çeşme Marina'da ve yeni bölümleri faaliyete sokulan Alaçatı Marina’daki teknelere de hizmet vermeye başladı. Çalışmalarına başladığı ilk hafta sonunda 3 bin ton sıvı atık topladı.

Tekne sahiplerinin bilinçlenlenmesiyle her sene daha fazla tekne sahibi Arkas Turmepa II teknesini atıklarını alması için çağırmaya başladı.  Bu sayede daha en başından denizin kirlenmesini önlemeye katkıda bulunuyorlar.

Editör: TE Bilişim