Arkas Petrol, iki yeni tanker aldı

Marmara ve Ege Bölgesi’nde gemilere hızlı ve güvenilir yakıt ikmali sağlayan Arkas Petrol, filosuna kattığı iki yeni yakıt ikmal tankeri ile Ekim ayından itibaren hizmet vermeye başladı.

M/T Bornova ve M/T Urla 1 isimli yeni tankerler Arkas Petrol’ün faaliyet gösterdiği Marmara ve Ege Bölgeleri’nde servis verecek. Bu iki tankerin filoya katılmasıyla toplam kapasitesini 7.100 DWT’ye çıkartan Arkas Petrol özellikle yolcu gemileri, Ro-Ro ve konteyner gemilerine yakıt ikmal operasyonlarını daha da hızlı yapacak.

Türkiye’de yakıt ikmalinde bir ilk

Yeni inşa olarak Türkiye’de yakıt ikmali amacıyla kullanılan ilk çift cidarlı tanker olan M/T Urla 1, çift ana makineye, bow thruster’a ve 300 cubm/hour pompa kapasitesine sahip. Marmara Bölgesi’nde “bunker supplier” olarak hizmet veren Arkas Petrol’ün, böylelikle filosundaki tanker sayısı yedi oldu. Arkas Petrol, yeni yönetmeliklere (MARPOL- “Denizlerin Gemiler Tarafından Kirletilmesinin Önlenmesi”ne dair sözleşme) uygun ve müşteriye daha verimli operasyon sunabilmek için çift cidarlı tankerlerle filosunu güçlendirmeye devam edecek.

M/T URLA 1 Arkas'ın Bunkeri

M/T Urla 1
  
Class  : Bureau Veritas
Deadweight : 1.646
Tam boy / Genişlik : 63,6 m / 12 m
Bayrak  : Türk
Kargo pompaları : 3x200 cbm/hr + 1x100cbm/hr
Max fuel oil pumping capacity  : 300 cbm/hr
Max mgo pumping capacity : 100 cbm/hr

M/T Bornova
 
Class  : Türk Loydu
Deadweight : 1.107
Tam boy / Genişlik : 65 m / 8,4 m
Bayrak  : Türk
Kargo pompaları : 2x200 cbm/hr + 1x100/cbm/hr
Max fuel oil pumping capacity  : 250 cbm/hr
Max mgo pumping capacity : 100 cbm/hr
 
 

Editör: TE Bilişim