Arkas Line, 1.800 adet yeni 40’lık soğutuculu (reefer) konteyner aldı. Çevresel etkilerini göz önüne alarak seçtiği enerji sınıfı PrimeLINE® konteynerler, karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlıyor.

Akdeniz ve Karadeniz limanları arasında konteyner hat taşımacılığı yapan Arkas Line, yaptığı “yeşil” yatırımla soğutuculu (reefer) konteyner filosunu iki katına çıkardı.

Carrier Transicold’un enerji sınıfında en verimli ve çevre dostu ünitesi olan PrimeLINE®reefer konteynerler; karbon emisyonunu yaklaşık 62 bin ton azaltıyor ki bunun yollardaki 900 aracın yarattığı miktara eş değer olduğu tahmin ediliyor. PrimeLINE® üniteler, enerji kullanımını en iyi aşağı çekme özelliğine sahip olması nedeniyle günümüzde kullanılan soğutuculu konteynerlere oranla küresel ısınmayı daha düşük oranda etkiliyor.

Arkas Line, Türkiye ile Karadeniz ülkeleri arasında ticaret yapan müşterilerine reefer ile taşıma imkanı sunuyor. Sebzemeyve gibi soğuk zincir bozulmadan taşınması gereken ürünleri soğutuculu konteynerler sayesinde tazeliğini kaybetmeden istenilen noktaya ulaştırıyor.

Editör: TE Bilişim