Arkas Line, Ekim ayında Mersin-İstanbul (Marport)-Ukrayna (Odessa)Romanya (Köstence)-Gürcistan (Poti)-Samsun-İstanbul (Marport) ve Mersinrotasını izleyen EBX (Eastmed Blacksea Express) servisine başlayacak.

Karadeniz ve Akdeniz'de düzenli hat konteyner taşımacılığı yapan Arkas Line, hem Mersin ve civar bölgesinin artan ihracatını karşılamak hem de Karadeniz’deki ticaretin artışı ile Samsun Limanı’nın potansiyelini göz önüne alarak Doğu Akdeniz’den Karadeniz’e yeni hat açtı. Bu yeni hatta iki gemisiyle haftalık düzenli servis verecek. Poti Limanı, Kafkasya Bölgesi’nin Karadeniz’den tek giriş kapısı olması nedeniyle coğrafi konumu açısından önem teşkil ediyor. Gürcistan ve Kafkasya Bölgesi’ne gelen tahıl, gıda, sigara, inşaat malzemeleri, makine, yedek parça, kullanılmış araba ve mobilya gibi ürünler Poti Limanı’na indirilip buradan demir ve kara yolu bağlantısıyla Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve hatta Orta Asya’ya kadar ulaştırabiliyor.

Kafkasya Bölgesi’nden ise diğer ülkelere demir cevheri, alüminyum, bakır, gübre, şarap, maden suyu ve fındık ihracatı Poti Limanı'ndan yapılıyor. Mersin ve Doğu Akdeniz’den ağırlıklı olarak narenciye ve meyve ihraç ediliyor. Ürünler Mersin Liman’ından yüklenerek Odessa, Köstence ve Poti’ye taşınıyor. Bu düzenli ve direkt servisiyle Arkas Line, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerindeki ihracat ve ithalatçılara önemli bir hizmet sunuyor.
 

Editör: TE Bilişim