Arkas Dacia, Grimaldi Lines’ın acentesi oldu

Romanya’nın Köstence şehrinde bulunan Arkas Dacia, Kasım 2009 itibari ile Grimaldi Lines’ın acenteliğini yürütmeye başladı.

2008 yılından bu yana Romanya’da faaliyet gösteren Arkas Dacia, dünyanın en büyük Ro-Ro gemi filolarından birine sahip olan Grimaldi Lines’a Kasım 2009 itibari ile acentelik hizmeti vermeye başladı.

Köstence’ye en büyük Ro-Ro gemisi geldi

17 Kasım 2009’da Romanya’ya ilk seferini gerçekleştiren Grande Sicilia, bu zamana kadar Köstence limanına yanaşan en büyük Ro-Ro gemisi oldu. Aynı zamanda DP World / Köstence Güney Terminali’ne yanaşan ilk Ro-Ro gemisi olma özelliğine de sahip olan Grande Sicilia’ya, İtalya’nın Monfalcone Limanı’na sevk edilmek üzere 700 adet Dacia marka otomobil yüklendi. Operasyonel olarak maksimum performans gösterilerek tüm araçlar dört saatten az bir sürede elleçlendi.

Ticaret yollarının birleştiği noktada yer alan Köstence Limanı, Karadeniz’in en büyük ve işlek limanı konumunda. Tuna Nehri bağlantısı da bulunan limanın önemli avantajları arasında; Süveyş Kanalı’ndan geçen büyük gemilerin buraya yanaşabiliyor olması, nehir ve tren yolu taşımacılığı ile Romanya’nın iç kesimlerine de rahatlıkla ulaşılabilmesi yer alıyor.
 
 

Editör: TE Bilişim