Arkas, 46’ncı gemiyi de filosuna kattı
 
Arkas’ın filosu yeni aldığı M/V Cinzia A, M/V Teoman A gemilerinin de katılımı ile birlikte son bir yılda % 50 büyüdü.  Bu alımla filosundaki konteyner gemisi sayısını 46’ya yükseltti.
 
Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosuna sahip Arkas, gemi yatırımlarına devam ediyor. Son olarak Nisan ayının sonunda 2 bin 452 TEU kapasiteli iki gemi daha aldı. Yeni aldığı M/V Cinzia A ve M/V Teoman A gemileri ile birlikte biri yakıt ikmal tankeri olmak üzere Arkas, son bir yılda aldığı 12 gemi ile filosunu yüzde 50 büyüttü. Konteyner gemisi sayısı 46’ya, filonun kapasitesi 79.696 TEU’ya çıkarken, yakıt ikmal tankerleri dahil DWT kapasitesi ise milyonu aşarak, 1 milyon 92 bin 238’e ulaştı.
 
Yeni gemiler İspanya hatlarında çalışacak
 
M/V Cinzia A gemisi, Arkas Line’ın Maersk Group’un bünyesindeki Seago Line ile yaptığı gemi paylaşım anlaşması  kapsamında   Ege – İspanya Servisi’nde(ASA)  kullanılacak. Servis kapsamında Arkas Line’ın Cinzia A ve Stanley A gemileri ile birlikte Seago Line’nın da bir gemisi çalıştırılacak. ASA Servisi Valensiya (TCV ve Noatum terminalleri) Castellon – Barselona – Fos – Selanik – Marport –İzmit  – Gemlik (Rodaport) – İzmir (Tce Ege Aliaga) – Cagliari – Valensiya rotasını izliyor.
 
M/V Teoman A gemisi ise, Arkas Line’ın İspanya-Doğu Akdeniz (SEM) Servisi’nde çalışacak olup, Valensiya – Castellon – Barselona – Fos Sur Mer – Cagliari – Pire – Beyrut – Mersin – İskenderun – İskenderiye – İzmir – Pire – Valensiya rotasını izleyecek.  
 
M/V Cinzia A ve M/V Teoman A gemileri aynı özellikleri taşıyor.
 
Gemilerin teknik özellikleri:
Tam Boy- 199,98 metre
Genişlik- 29,80 metre
Kapasite- 2452 TEU
Reefer kapasitesi-400 TEU
 
 
Editör: TE Bilişim