ARES Tersanesi’nde Genel Müdürlük Görevine Utku Alanç Getirildi.

Antalya’da konuşlu ARES Tersanesi, yürütülen kurumsal yapılanma ve reorganizasyon çalışmaları kapsamında Ocak 2019 ayı itibariyle Genel Müdürlük görevine Utku ALANÇ’ın getirildiğini duyurdu.

ALANÇ, Nisan 2016’dan bu yana Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteydi. On sekiz yıllık çalışma hayatında kamu ve özel sektörde çeşitli görevlerde bulunan Utku ALANÇ, İş Geliştirme, Entegre Lojistik Destek (ELD) ve Kontrat Yönetimi alanlarında yöneticilik deneyimine sahip. Kariyerine 2001 yılında Türk Deniz Kuvvetlerinde subay olarak başlayan ALANÇ, hücumbot, denizaltı, mayın avlama gemileri ve son olarak MİLGEM sınıfı korvetler gibi birçok gemi inşa ve tedarik projesinde görev aldı. 2014 yılında ELD ve Konfigürasyon Müdürü olarak ARES Tersanesine katıldı. İki yıllık ELD ve Konfigürasyon Müdürlüğü süresince uluslararası bakım sözleşmeleri ve hizmet satış programları hitamında 2016 yılında İş Geliştirme, Satış/Pazarlama, ELD ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına terfi ettirildi.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans ve Kontrat Yönetimi yüksek lisans derecelerine sahip olan ALANÇ, kısa süre önce London Business School Senior Executive Programme müfredatını başarıyla tamamladı.

Atamasına ilişkin konuşan Utku ALANÇ, “ARES Türkiye’nin en büyük gemi ihracatçısı ve en hızlı büyüyen firması konumunda. Uluslararası arenada ise öncü ve yenilikçi bir tersane. Beş yıl önce ARES’e katılışımdan bu yana olağanüstü bir ekiple çalışma fırsatı yakaladım. Bu dönemde, gemi inşa projelerinin uzun takvimlerini de göz önünde bulundurduğunuzda az zamanda büyük işler başardık. Önümüzdeki dönemde ürünlerimizi dost ve müttefiklerimizin yer aldığı yeni kıtalara taşımak ve bu yönde başlattığımız altyapı ve personel yatırım programlarımıza hız vererek ARES’i en üstün üretim teknolojileriyle ve en yaratıcı, azimli, dinamik ekiple donatmaya devam edeceğiz.” diye belirtti.

ALANÇ, görevi süresince doğrudan ARES Yönetim Kuruluna rapor verecek.

Atamaya ilişkin Yönetim Kurulu Başkanı Kerim KALAFATOĞLU şunları söyledi: “Utku ALANÇ’ı Genel Müdürümüz olarak görmekten çok sevinçliyiz. Deneyimi ve çalışkanlığıyla, ARES’in dünya çapında süregelen başarısını daimi kılmak için önemli bir rol üstlenecek. Antalya merkezimizdeki ve yurt dışında konuşlu birimlerimizle yakın işbirliği içinde, müşteri memnuniyeti ve şirket hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacağından hiç şüphem yok.”

ARES Hakkında:

Çeşitli ebatlarda 100’den fazla gemi inşa etmiş olan ARES Tersanesi’nin önceliği, sahip olduğu dinamik, genç ve hırslı mühendis kadrosu, müşteri odaklı üretim çözümleri, son kullanıcı memnuniyeti ve ömür boyu destek prensibiyle çalışan Entegre Lojistik Destek departmanı ile deniz kuvvetlerinin, kamu ve özel kuruluşların her türlü deniz platformu ve bağlı hizmet ihtiyaçlarını karşılamak olmuştur. ARES’in başarısının temelinde, dünyanın önde gelen tasarım ve donanım tedarikçileri ile işbirliği dahilinde, son teknoloji ekipman ve yüksek vasıflı insan gücünü kullanarak, üstün tasarım ve kaliteye sahip olan, sınıfının en iyi deniz platformlarını inşa etmesi ve bunun yanında müşterilerin her kademedeki talep ve beklentilerini karşılayabilmek için son kullanıcılarla daima açık iletişim halinde olmasıdır. Bu prensiplerle ARES Tersanesi, Avrupa’nın en büyük kompozit ve alüminyum gemi inşa tersanelerinden biri olmuş, Türkiye’nin sektörden bağımsız en hızlı büyüyen şirketi ve en büyük gemi ihracatçısı konumuna gelmiştir.

Editör: TE Bilişim