Arabalı Vapur Birleştirecek

Muğla'nın karadan ulaşımın 80 kilometre olduğu Ortaca ile Köyceğiz ilçesi arasında, Dalyan Kanalında 1 Mayıs’tan itibaren arabalı vapur seferlerine başlanacağı duyuruldu.

Kanaldaki 60 metrelik mesafede çalışacak iki arabalı vapurun yapımı için Dalyan Tekne Kooperatifi üretici firma ile protokol imzaladı. Muğla’ya Hizmet götürme Vakfı, Dalyan Kanalı’nadaki Dalko İskelesi ve Denizkızı Restoran’ın bulunduğu noktalardan Ortaca ile Köyceğiz arasında araç geçişini sağlayacak arabalıvapurlar için 31 Aralık 2015’te son teklifleri alarak kapalı zarf usulü ihaleye çıktı. İhaleye beş firma katıldı. İhaleyi en iyi teklifi veren Dalyan Tekne Kooperatifi kazandı.


Muğla’ya Hizmet Götürme Vakfı adına Vali Yardımcısı Kamil Köten ile ihaleyi kazanan Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin geçen 12 Ocak’ta protokol imzalayarak Ortaca ile Köyceğiz arasında Dalyan Kanalı üzerinde yapılacak arabavapuru ile taşımacılığa resmiyet kazandırdı. Dalyan Tekne Kooperatifi, kanalda hizmet verecek her biri 150 bin liraya mal olacak iki araç taşıma kapasitesine sahip iki feribotun yapımı için Gemi Yapım Onarım Şirketi sahibi Rüstem Gündoğan ile protokol imzaladı.Protokole göre, her iki arabalıvapurun 1 mayıs’ta denize indirileceği belirtildi.


Feribotların sefere başlamasıyla, arasında hiçbir köprü bulunmayan kanalın iki yaka arasındaki 60 metrelik mesafe rahatlıkla geçilebilecek. Aynı yere karadan ulaşmak için ise Köyceğiz Gölü’nün çevresinden dolaşılarak 80 kilometre yol gidilmesi gerekiyor. Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, "Kooperatif olarak bu süreci beş yıldır takip etmekteyiz. Beş yıl önce bu projeyi yaptık ve dönemin Ulaştırma Bakanı Veysel Eroğlu’ndan araç taşıyacak tekne parasının ödeneği adına söz aldık.Fakat bazı hizmet bilmezler bu projeyi engellediler. Daha sonra kapatılan Dalyan belde belediyesiyle bu projeyi yeniden gündeme getirerek Çandır Mahallesi Muhtarlığı’nı da dahil etmek istedik. Dönemin CHP’li Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ile konuşarak kooperatifin projesini ücretsiz verip, hayata geçirmek istedik. Yine aynı zihniyet istemiyoruz diyerek taş koydu. Şimdi ise zaruri ihtiyaç olan bu projeyi devlet adına Muğla’ya Hizmet Götürme Vakfı üstlendi ve ihale etti. İhaleyi biz aldık,1 Mayıs tarihinde de Dalyan’da iki noktada hizmete başlayacağız" dedi.
Editör: TE Bilişim