YILDIRIM:GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, özellikle adalara yaz aylarında yapılan seferlerin kışın da devam etmesi için çalışmaların devam ettiğini, bu seferlerden oluşacak zararın da Bakanlık tarafından karşılanacağını belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde yapılan havaalanında incelemelerde bulundu. Havaalanının yapımıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘GÖKÇEADA’NIN ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK’
Bakan Yıldırım, Gökçeada’nın ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.

Yıldırım, “Gökçeada’nın bir süreden beri denizden ulaşımı ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Bunun çözümüyle ilgili çalışmalar var. Bu arada, biz de işi mahallinde görelim yapılacak işler nelerdir onları gözden geçirebilmek için buradayız. Esasen Gökçeada’nın devam eden işleri arasında yatırımları arasında en büyük payı Ulaştırma Bakanlığı oluşturuyor. İki gün önce çıkardığımız bir yasa ile Cumhurbaşkanlığı’nda onayda olan yasa, onaylanırsa Gökçeada’nın ulaşımı ile ilgili çözümü temelli olarak halledilmiş olacak” dedi.

Bir süre önce Feribot seferlerinin belediyelere devir edilmesi ile ilgili yasa hakkında da açıklama yapan Polobet Bakan Yıldırım, “Denizcilik işletmelerin ve Çanakkale Boğaz işletmesinin de bölgedeki kıyısı bulunana belediyelere ve il özel idarelere devredilmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Türkiye için Gökçeada’nın önemli bir yeri olduğuna da değinen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Gökçeada’nın gelişen ekonomik istikrar ile beraber gerek iç turizmde, gerekse dış turizmde gerekli payı alabilmesi için lazım olan altyapı yatırımlarını bir an önce tamamlamak hükümet ve Bakanlık olarak bizim öncelikli meselemizdir” şeklinde konuştu.

’ZARARI BAKANLIK KARŞILAYACAK’
Yaz aylarda adalara ulaşım ile ilgili bir problem yaşamadıklarına da değinen Yıldırım, “Bir kere yeni çıkardığımız bir kanunla yazın verimli olacak yapılan ek seferlerin kışın da devam etmesi ve aradaki oluşacak zararın Bakanlığımız tarafından karşılanması öngörülüyor. Gökçeada’ya has bir kanun çıkardık. Çünkü geçmişte öyle veya bir işletmecilik yapılıyor ancak kışın ekonomik olmadığı için seferler düzenli sürmüyordu. Bunun önüne geçmek için yasal bir esasa bağlamış bulunuyoruz” dedi.

Kaynak:Gökhan Kökçak-NTVMSNBC

DenizHaber.Com


Editör: TE Bilişim