600 milyon dolarımız hazır UN Ro-Ro'yu kesin biz alırız 
   
RODER’in sahip olduğu UN Ro-Ro haziran sonunda ihale yolu ile satılacak. Citibank’a satış için yetkilendirilirken, UN Ro-Ro için bugüne kadar 40’a yakın firmanın teklif vereceği belirtiliyor.

Teklif veren firmaların yarıdan fazlası ise yabancılara ait. UN Ro-Ro için teklif veren UND‘nin eski Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Nuhoğlu, Ro-Ro hattı kurmak için UN Ro- Ro’nun satışını beklediklerini söyledi.

SİHİRLİ FORMÜLÜMÜZ VAR

Nuhoğlu, “UN Ro-Ro’yu kesin alacağız. UN Ro-Ro’nun değeri 800 milyon euro değil, 600 milyon dolardır ve biz bu fiyattan alacağız. 600 milyon dolarımız da hazır. UN Ro-Ro’yu UND’den başka kimse alamaz” dedi. UN Ro-Ro’yu almak için sihirli bir formülleri bulunduğunu iddia eden Nuhoğlu, formülü önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını bildirdi.

UND ASLA ALAMAZ

RODER 2’nci Başkanı Erol Soylu ise Çetin Nuhoğlu’nun ‘UN Ro-Ro 800 milyon euro etmez’ sözüne büyük tepki gösterdi. Nuhoğlu “UN Ro- Ro’nun fiyatını düşürmek istiyor” diyen Soylu şunları söyledi. “UND, UN Ro-Ro’yu alamaz. UND 600 milyon dolar değer biçmiş. Arz-talep nerede kesişirse malın değeri böyle belli olur yani piyasa belirler değeri. Çetin Bey’e göre 600 milyon dolardır, bir başkasına göre 1.6 milyar dolardır. Neticede en yüksek teklifi veren Ro-Ro’nun değerini biçmiş olur” dedi. UND’nin bir taraftan teklif vermeye hazırlanırken diğer taraftan Saffet Ulusoy’un kendilere verdiği 3 hisse için fiyat araştırması yaptığını ifade eden Soylu, bu durumun UND’nin ciddiyetini ortaya koyduğunu vurguladı.

Kaynak: BUGÜN Gazetesi/Hamit VAROL / İSTANBUL
 
 
 

Editör: TE Bilişim