TAV, 2017'de 100 milyon yolcuya hizmet verecek  

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve Ceo’su Sani Şener, halen yılda 32 milyon yolcuya hizmet verdiklerini belirterek, yeni ekleyecekleri ve satın alacakları hava limanlarıyla birlikte, 2017 yılında yılda 100 milyon kişiye rahatlıkla hizmet verebilen bir şirket haline gelmeyi hedeflediklerini kaydetti.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve Ceo’su Sani Şener, Boryad dergisinde yer alan söyleşide, şirketlerinin yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.

122 MİLYAR DOLAR: Gelecek 15 yılda havacılık sektörünün yaklaşık iki kat büyüklüğe ulaşmasının beklendiğini belirten Şener, TAV Havalimanları Holding’in pazarı olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki büyük bir potansiyel olduğunu kaydetti. Şener, 2000 ile 2007 yılını karşılaştırıldığında Kuzey Amerika’da yüzde 6, Avrupa’da yüzde 19, Ortadoğu’da yüzde 97, Afrika’da yüzde 38, Hindistan’da yüzde 110 ve Çin’de ise yüzde 141’lik bir büyüme gerçekleştiğini ifade etti. Şener, 2014 yılına kadar Ortadoğu’daki havalimanı iyileştirmeleri için 122 milyar dolarlık yatırım beklendiğine dikkat çekti. Türk havacılık sektörü son yıllarda büyük atılımlar yaptığını ve yüz güldüren gelişmelere imza attığına işaret eden Sani Şener, araştırmaların 2015 yılına kadar yıllık yolcu sayısının 50 milyona ulaşacağını ortaya koyduğunu söyledi. Şener, "Geçtiğimiz yıl 2015’in öngörüsü yakalandı ve yıllık yolcu sayısı yaklaşık 59 milyona ulaştı. DHMİ 2006 yılı verilerine baktığımızda, iç hatlarda 27 milyon, dış hatlarda ise 32 milyon yolcu trafiği yakaladığımızı görüyoruz. 2007 sonuçlarının da bu yönde olmasını bekliyoruz. TAV Havalimanları Holding olarak, havacılığın ciddi bir ivme ile yükselmekte olduğunu gözlemlemekteyiz" dedi.

GLOBALPAZARLARA AÇILIM: Uluslararası yatırımcı şirketlerle iş yapabilme becerisi ve yarattığımız global projeler, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye gelmesinde önemli bir emsal oluşturduğuna dikkat çeken Şener, TAV Havalimanları Holding’in, Türk firmaların global pazarlara açılabilmelerinde ve çok sayıda kalıcı yatırımcının Türkiye’ye ilgi duymasında da etkili olduğunu belirtti. Şener, TAV’ın Türkiye’de lider, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar’da bölgesel bir marka olduğunu dile getirdi.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim