2017 Bahar Kariyer Günleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde Başladı

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün Düzenlediği 2017 Bahar Kariyer Günleri Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği ve 10-13 Nisan tarihleri arasında sürecek olan 2017 Bahar Kariyer Günleri’nin ilk günü 10 Nisan 2017 tarihinde başladı. Bahar Kariyer Günleri’ne toplam 17 kurum ve 23 temsilci katılım gösterecektir.

10.04.2017 günü düzenlenen Kariyer gününün açılış konuşmasında Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği (DEÜDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem ÇAKIR, Dokuz Eylül’lü olmanın ve DEÜDER çatısı altında bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı. 

Açılış konuşmasının ardından başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem ÖZER ÇAYLAN’ın yaptığı panel oturumunda;  İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Martı-Link Konteyner Hizmetleri işletme sahibi Yusuf ÖZTÜRK, DEFMED (Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı ve MARE Supply & Services Yönetim Kurulu Başkanı Osman BİLGİN, ARKAS Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Şebnem TEMİRHANOĞULLARI ve ARKAS Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Uzmanı Buğra DEMİR katıldı.  

Yrd. Doç. Dr. Didem ÖZER ÇAYLAN oturumu başlatırken katılımcıları Kariyer Günleri hakkında kısaca bilgilendirdikten sonra sözü Yusuf ÖZTÜRK’e bıraktı. 

Konuşmasında öncelikle denizciliğin bir çevre ve ciddiyet işi olduğunu ifade eden ÖZTÜRK, şirketi hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra öğrenciler ve mezunlarla iletişim halinde olmanın önemine dikkat çekti. Öğrencilerin sürekli sektörle iç içe olmalarını ve Deniz Ticaret Odası olarak tüm öğrencilere kapılarının açık olduğunu ve bu etkileşime yönelik projelere destek olacaklarının sözünü vererek konuşmasını sonlandırdı. 

Daha sonra söz alan Osman BİLGİN, kendini kısaca tanıttıktan sonra görev yaptığı kurumlar hakkında bilgiler verdi. Şu anki çalışma ve sosyal hayatının öğrencilik yıllarında ve Denizcilik Fakültesi sayesinde oluştuğunu ve kazanılan her deneyimin çok önemli olduğunu vurguladı ve sözlerini denizcilikte yabancı dilin, özellikle İngilizcenin önemi vurgulayarak ile bitirdi. 

Ardından söz alan Şebnem TEMİRHANOĞULLARI denizcilik sektörünün çok geniş bir alan olduğuna vurgu yaparak, öğrencilerin öğrendiklerine her geçen gün hayatları boyunca yenilerinin eklendiğini belirtti. Bu açıdan kendi görevlerinin doğru kişiyi bulmak ve doğru zamanda, doğru yerlere yerleştirmek olduğunu ifade etti. Üniversite öğrencilerini denizcilik sektörü ile bir araya getirmek için kendi adlarına çalışmaya devam edeceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı. 

Daha sonra söz alan Buğra DEMİR, sektörde bir öncü olan “Rotamız Arkas” projesinin sektöre ve öğrencilere katkısının çok büyük olduğunu ve bu projenin verimli bir şekilde devamı için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. 

Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.

Editör: TE Bilişim