Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği ve Sille Sanat Sarayı tarafından düzenlenen “Kardeş Dernekler Yarışıyor” fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 10 ülkeden 123 fotoğrafçının katıldığı yarışmanın ödül töreni ise 12 Kasım’da Siverek’te yapılacak.
Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİVSAD) Başkanı Mustafa Gülpınar yaptığı açıklamada, "Derneğimiz ve Sille Sanat Sarayı’nın ortak düzenlemiş olduğu kardeş dernekler fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmaya Sille Sanat Sarayı’nın üyeleri ve kardeş dernekler, Mersin OLBA Fotoğraf Derneği, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatı Derneği, Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği, Afyon Frig Fotoğraf Derneği, Siverek Fotoğraf Sanatı Derneği, Ankara Fotoğraf Derneği, Salihli Fotoğraf Derneği üyeleri katıldı. Benim de içinde bulunduğum jüri üyelerinin bir birinden güzel fotoğrafları değerlendirmesi kolay olmadı. Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatı derneklerinin katıldığı yarışmanın ödül gecesine ev sahipliği yapmaktan dolayı da ayrı bir heyecan içindeyiz. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen başta Sille Sanat Sarayı topluluğunun kurucusu Reha Bilir’e, jüri üyelerine, tertip komitesine kısacası emeği geçen bütün arkadaşlara SİVSAD ailesi adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Sille Sanat Sarayı Topluluğu kurucusu Reha Bilir organizasyonun uluslar arası olduğuna dikkat çekti. Bilir, “Sille Sanat Sarayı olarak kardeş derneklerimizle her yıl farklı bir etkinlik yapıyoruz. Bu yıl SİVSAD ailesi ile kardeş derneklerimiz arasında düzenlemiş olduğumuz fotoğraf yarışmasına 10 ülkeden 123 fotoğrafçı ve 457 fotoğraf katıldı. Dereceye giren arkadaşlarımızın ödüllerini ve fotoğraf sergisini Siverek’te yapacağız” dedi.
Yarışmanın final gecesi ve fotoğraf sergisinin 12 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Tarihi Cıncıklı Hamam’da yapılacağı bildirildi.
Kaynak: iha