Eğitim-öğretim hayatının ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimde TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri, eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarıyor.
TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, anasınıfı eğitim programının amacının çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini desteklemek, becerileri kazandırmak, olumlu benlik kavramı geliştirmesine, kendini ifade etmesine, öz denetim kazanmasına olanak tanımak, öğrenme isteği ve merak duygusunu uyandırmak ve becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.
Branş öğretmenleriyle zenginleşen bir öğrenme ortamında öğrencilerinin farklı kişilerle iletişim kurmayı öğrenerek hayata hazırlandıklarını ifade eden Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, “TED Okul Öncesi Eğitim Programı, öğrencilerin becerilerinin geliştirilmesine, eğlenerek öğrenmesine ve öğrenirken kendini tanımasına odaklanır” dedi.
Sağlam temeller atılıyor
Şamat, okul öncesi eğitimini okullarında alan öğrencilerin, oryantasyon çalışmaları sayesinde ilkokula güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Okul öncesi bölümümüzde, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde TED Okullarına özgü hazırlanmış olan, "TED Okul Öncesi Eğitim Programı” uygulanmaktadır. Buna ek olarak okulumuz, gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin tüm alanlarındaki davranışlarını daha üst düzeye çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir.Bu sistem sayesinde çocuklarımızın eğitim hayatına sağlam temellerle atılmaları sağlanmaktadır" ifadelerine yer verdi.
Oyun merkezli etkinlikler
Oyun merkezli etkinliklere öğrencilerinin aktif katılımı sağlanarak, yaşayarak öğrenme ilkesinin temel alındığına dikkati çeken Şamat,“Bireyler bilişsel, fiziksel ve sosyal açıdan 6 yaşına kadar gelişimlerini büyük ölçüde tamamlamış olurlar. Bu nedenle, öğrencilerin, İlerleyen dönemde kendilerini bekleyen uzun okul hayatına en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için okul öncesi eğitim kurumlarından alacakları destek büyük önem taşımaktadır. İşte TED Koleji olarak 0-6 yaş arası eğitimin öneminin yadsınamaz bir gerçek olduğunun farkındalığıyla yola çıkıp geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı bu doğrultuda yetiştiriyoruz” dedi.
Her çocuk bir birey
Türk Eğitim Derneğinin onaylı okul öncesi programıyla her çocuğu bir birey olarak kabul edip etkinliklerini onların ilgi, ihtiyaç, yaş ve eğitim özelliklerini karşılayacak şekilde düzenlediklerini anlatan Okul Müdürü Şamat, “ Ayrıca sosyal oyunu geliştirmek, yeni ve heyecanlı yollar bulmak, oynamaları için cesaretlendirmek ve güvenli öğrenme çevresi oluşturmak unsurlarını programımızın öncelikleri arasında tutuyoruz. Bu süreçte tüm çocuklarla bireysel olarak ilgilenip, onların gelişimsel olarak bulunduğu yerden hareketle eğitim programına devam ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha