Haliliye Belediyesi tarafından vatandaşların yaşam alanı olan parklarda sigara içilmesinin önüne geçmek amacıyla ilçede bulunan parklara ‘sigara içmeyiniz’ tabelaları asıldı.

Haliliye Belediyesi, sosyal sorumluluk bilinci içerisinde vatandaşların sağlığını korumak, yaşam alanı olan parklarda sigara dumanından rahatsız olmalarını engellemek amacıyla farklı bir uygulama başlattı. Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla başlatılan uygulama kapsamında Park Bahçeler Müdürlüğü, ilçede bulunan park alanlarına "Bu alanda sigara içmeyiniz" yazılı tabelalar astı. Parklarda vatandaşların oturduğu alanlar ile fitness ve oyun gruplarının bulunduğu alanlara ihtiyaca göre 1 veya 2 tabelanın monte işlemi yapıldı. İlçedeki 130 parka yayılan çalışmanın kısa sürede tamamlanması için ekipler çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. Her kesimin takdirini toplayan uygulama ile parklarda dumansız hava sahası oluşması hedefleniyor.

Sigaranın zararları anlatıldı

Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından parklara asılan tabelalarda sigaranın zararları da anlatıldı. Sigara öldürür başlıklı tabelada, sigara ölüme yol açmanın dışında birçok hastalığa da neden olur uyarısı yapıldı. Sigaranın yol açtığı bazı hastalıklar ise akciğer, prostat, pankreas, göğüs, mide, gırtlak, kalın bağırsak kanserleri, damar daralması ve kalınlaşması, sürekli baş ağrıları, felç, parmaklarda kangren, kalp hastalıkları, zatürre, astım ve mide ülseri şeklinde sıralandı.
Kaynak: iha