Şanlıurfa’nın Geleceği İçin Daha Güzel Bir Balıklıgöl Kent Platosu sloganıyla mart ayı içerisinde ilki gerçekleştirilen Dergah-Balıklıgöl Kent Platosu Toplantısının ikincisi Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında geniş katılımlı bir şekilde gerçekleştirildi.
Alanın korunmasıyla ilgili alınan kararların uygulanmasına yönelik son durumun değerlendirildiği toplantıda gelinen aşamaya yönelik Çevre Koruma Vakfı tarafından hazırlanan brifing katılımcılarla paylaşıldı. Dergah-Balıklıgöl Platosundaki işgallerin sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirten Vali Tuna, kamuya ait alanların işgaline izin vermeyeceklerini, platonun sahip olduğu silueti bozan yapıların da bir an önce temizlenmesi gerektiğini kaydetti.
Şanlıurfa’nın sahip olduğu en önemli turizm alanlarından biri olan Dergah-Balıklıgöl Platosunda ilgili kurumların işbirliğiyle yapılan çalışmalarda sonuç almaya başlanmasını isteyen Vali Tuna, kurum ayırmadan, birlikte hareket ederek Şanlıurfa için en iyisinin hedeflenmesi gerektiğini dile getirdi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın başkanlık ettiği toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, Şanlıurfa Defterdarı Ali Osman Karaköse, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Müftüsü İhsan Açık, DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Arslan, Şanlıurfa Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan ile ilgili kurum yetkilileri ve uzmanlar katıldı.
Kaynak: iha