Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Tarihi Kentler Birliği’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısını, bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını düşünerek bir sonraki toplantının Haliliye’de yapılması talebinde bulundu.
Tarihi Kentler Birliği’nin Eylül Ayı Toplantısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya birlik üyesi olarak Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demir, Belediye Meclis üyesi Erdal Deniz ile birlikte katıldı. Meclis toplantısının dilek ve temenni bölümünde söz alan Demirkol, meclis divanından bir talepte bulundu. Konya’da gerçekleştirilen toplantıda da aynı talepte bulunduğunu hatırlatan Demirkol, bölgenin istihdamına katkı sağlayacağını düşünerek, bir sonraki meclis toplantısının Haliliye’de yapılmasını talep etti.
Demirkol, “Konya’daki toplantıda da arz ettiğimiz bir husus vardı, daha sonra Tarihi Kentler Birliği’nde 8 Ağustos 2016 tarihinde yazılı müracaatımız oldu. Bundan sonraki meclis toplantısının tarihin en eski yapıtı olarak bilinen, bizim ‘Daha eskisi yok’ diye tanıttığımız Göbeklitepe’nin de içinde bulunduğu Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’nde yapılmasının, bizim bölgemizde yaşanan istihdam sıkıntısına çözüm olacağını düşünüyoruz. Bir sonraki toplantının Şanlıurfa ilinde yapılmasını arz ediyoruz” dedi.
Meclis Başkanı ve aynı zamanda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’da bu talebe karşılık, planlama yaptıklarını söyledi.
Kaynak: iha