Çalışma alanı olarak Samsun’u seçen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çalışma alanı olarak seçtikleri Samsun’a gelen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Planlama Bölümü 4. Sınıf öğrencilerini kabul etti. Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen buluşmada Başkan Murzioğlu, Samsun’un ekonomik yapısı hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
“Ülkemiz sizlerin ellerinde şekil alacak”
ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çağatay Keskinok ve Samsun TSO Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kenti olan şehrimiz ayrıca, coğrafi konumuyla önemli bir noktadadır. Türkiye’de sadece dört ile nasip olan hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım hatlarıyla Samsun bir lojistik kent konumunda. Türkiye’nin ilk lojistik organize sanayi bölgesi de ilimize kurulmaktadır. Samsun ayrıca, Bafra ve Çarşamba Ovalarıyla Türkiye’nin önemli tarım şehirlerinden biri. Yedi binlik tarihi bir geçmişe sahip Samsunumuz her şeyiyle Türkiye’nin en güzel, yaşanılabilir illerinden birisidir. Sizleri ilimizde görmekten büyük mutluluk duyduk. Şehirleşmede şehir plancılarının önemli rolü var. Geleceğin şehir plancıları olarak şehirlerimiz sizlerin ellerinde şekil alacak. Ülkemizi sizler geleceğe taşıyacaksınız. Sizlere güvenimiz sonsuz. Hepinize gerek üniversite hayatınızda gerekse gelecekte şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
Bir yıl boyunca Samsun’u inceleyecekler
Samsun’a gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi veren ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çağatay Keskinok ise, “Şehir ve Bölge Planlama Bölümümüzün dördüncü sınıf planlama stüdyosunda 2016-2017 ders yılında çalışma alanı olarak Orta Karadeniz Bölgesi ve Samsun seçilmiştir. Bu seçimimizde, Samsun ilimizin ülkemizin tarım, sanayi ve turizm sektör gelişiminde ve bölge stratejilerinde taşıdığı önem, kıyı değerleri, tarihsel birikiminin varlığı ile kültürel zenginliği belirleyici olmuştur. İki döneme yayılacak olan çalışmalarımızda, birinci dönemde bölge ve il ölçeğinde üst ölçekli planlama çalışmaları gerçekleştirilecek, ikinci dönemde ise geliştirilen senaryoların doğrultusunda Samsun kentinin mahallelerine ve konularına ilişkin alt ölçekli planlama projelerine yönelinecektir. Ayrıca kamu kurum kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ziyaret edilerek, arazi kullanım tespitleri, anket ve görüşmeler, fotoğraflama, tarihsel yapı ve konut dokusu incelemeleri de yapılacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Murzioğlu, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Ziyaret sonunda ise Başkan Murzioğlu, günün anısına Prof. Dr. Keskinok’a Atatürk heykeli hediye etti.
Kaynak: iha