Samsun’da "Kadın Dostu İyi Uygulama Örnekleri" ödülleri sahiplerini buldu.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda(TSO) faaliyet göstermekte olan Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından Samsun Valiliği, Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi" ve ayrıca, "Kadın Dostu İyi Uygulama Örnekleri Ödül Töreni" düzenlendi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ünsal Ağaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Müftüsü Veysel Çakı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen katıldı.
Programın ilk bölümünde, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Yücetar, Giresun Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şirin Dilli ve Sivil Toplum Temsilcisi Sevinç Ünal, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddet konularında sunumlarını yaptılar. Konuşmacılar ayrıca, Samsun’da uygulanmakta olan Yerel Eşitlik Planı kapsamında atılması gereken adımlar konusunda bilgi verdiler.
Programın ikinci bölümünde ise Kadın Dostu İyi Uygulama Örnekleri Ödül Töreni gerçekleştirildi.
Kaynak: iha