İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 3 yılda 5 dev eserin yanı sıra onlarca sayısız hizmet ve projeyi halkın hizmetine sunduklarını belirterek, “Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

İlkadım Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında devam eden Komşu İftarları programının misafirleri Cedit, Liman ve Hançerli Mahalle sakinleri oldu. Liman Mahallesi Öğretmenler Caddesi’nde kurulan iftar sofrasında binlerce İlkadımlı bir araya gelirken, iftar öncesinde kurulan şişme oyun alanda çocuklar doyasıya eğlendi.

3 yılda 5 dev proje onlarca sayısız hizmet

İftar öncesinde alana gelen Başkan Tok vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşırken özellikle çocuklarla yakından ilgilendi. İftar sonrası yaptığı konuşmada Ramazan ayının maneviyatını iftar ve teravih programları ile doyasıya yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Tok, "Bu yıl kurduğumuz her sofrada bir önceki yıla göre daha fazla bir katılımın olduğunu görmek kardeşliğimizi pekiştirmeyi amaçladığımız Ramazan etkinliklerimizin amacına ulaştığının kanıtı oluyor. Sizlerin gösterdiği ilgi ve teveccühe layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. 3 yıl içerisinde yaptığımız ve yapımı devam eden dev projelerimizle 20 yılda yapılan kalıcı eserlerden daha fazlasını hizmete sunuyoruz. Yeni belediye hizmet binamızın temelini attık ve 1 yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Derebahçe Sosyal Tesislerinde her gün yüzlerce hemşehrimizi ağırlıyoruz. Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesinin yapımına devam ediyoruz. Yeni gençlik merkezi ve kültür merkezlerimizi hizmete sunuyoruz. En büyük yaralardan biri olan çarpık kentleşmeye kentsel dönüşüm projeleri ile çözüm bulduk. Tabii bu dev projelerin yanı sıra temel belediyecilik hizmetlerini ara vermeden sürdürüyoruz. Bütün bu çalışmalar ile İlkadım’ı Karadeniz’in yıldızı yapmayı amaçlıyor" diye konuştu.

Kur’an dolu gece

İftarın ardından yapılan Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ile İlkadımlılar yine camileri doldurdu. Başkan Erdoğan Tok’un katılımı ile düzenlenen Kur’an Ziyafeti programına Fatih Camisi İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve Hacı Bayram-ı Veli Camisi Müezzin Kayyımı M. Fevzi Ünal konuk oldu. Topçuoğlu ve Ünal’ın Kur’an tilaveti büyük beğeni topladı. Namaz sonrası cemaat ile çay içerek sohbet eden Başkan Tok, cami cemaatinin taleplerini de dinledi.
Kaynak: iha