İlkadım Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, kültürel ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen Balkan gezisinde Mostar Başkonsolosluğu ile ve Bosna Hersek’in efsane lideri Bilge Kral lakablı Aliya İzzetbegoviç’i ziyaret ederek dualarla bulundu.
Kültürel ve sosyal ilişkileri güçlendirmek ve geliştirmek amacıyla Balkan gezisi kapsamında bir dizi ziyaretler gerçekleştiren İlkadım Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı’yı makamında ziyaret etti.
İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr Bünyamin Kocaoğlu’nun başkanlık ettiği, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, İlkadım Belediyesi Dış İşler Müdürü Şamil Bilgü, İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt ve Strateji Uzmanı Kemal Şen’inde hazır bulunduğu ziyarette, Samsun’un en büyük ilçesi olan İlkadım hakkında bilgiler aktarıldı.
Karadeniz’in incisi Samsun’un kalbi hükmündeki İlkadım’ın ticaret, sanayi, tarihi ve kültürel yapısından bahseden İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, “Karadeniz Bölgesi’nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açılarından en gelişmiş şehri olan Samsun kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerdendir. Samsun’un metropol kenti İlkadım’ın ismini Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adımdan almıştır. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin başlatıldığı yer olması hasebiyle İlkadım’ın tarihi anlamda yeri farklıdır" dedi.
İlkadım Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, "Kent konseyleri arasından Türkiye’de en iyi uygulama ve faaliyetler gerçekleştiren kent konseylerin birisiyiz. İlkadım Kent Konseyi olarak ulusal ve yerel anlamda farklı dünya görüşündeki kurum ve kuruluşları bir araya getiriyor ve konuşturuyoruz. İnsanların kendilerine uygun gruplara katılarak çalışmalar yapmasını sağlıyoruz" diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı ise Mostar’da uluslararası organizasyonlarda başarı gösteren sporcularının olduğunu, bunların kendisini ziyaret ettiğini, Türkiye’deki spor kulüpleriyle ortak organizasyonlarda bulunmak istediklerini söyledi.
Ziyaret Samsun ve İlkadım’ın sembol maketlerinin Başkonsolos Ayşe Selcan Şanlı’ya takdimiyle son buldu
Mostar Başkonsolosluğu ziyaretinin ardından İlkadım Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri “Bilge Kral” Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret ederek dualarda bulundular. Heyet üyeleri kabir ziyaretinden bir gün önce Kur’an cüzlerini paylaşarak okudu. Okunan cüzler Bilge Kral’ın huzurunda yine yönetim kurulunun okuduğu kısa süreler ve tekbirlerden sonra Çorum İl Vaizi Ramazan Şen hocanın duasıyla bağışlandı.
Kaynak: iha