İlkadım Belediyesi tarafından mahallelere kazandırılan semt spor merkezleri yatırımları kapsamında gerçekleştirilen Halı Saha ve Karadeniz Spor Kulübü hizmet binasının açılışı yapıldı.

Açılışa; İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Şener Aydın, Karadeniz Spor Kulübü Başkanı Muharrem Tosun, Ak Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen ve Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, mahalle muhtarları ve sporcular katıldı. Açılış öncesi, İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, gençler ve minik sporcular tarafından ellerinde Türk Bayraklarıyla karşılandı. Coşku ve sevgi gösterileriyle açılışı yapılacak alana kadar ellerinde bayraklarıyla slogan atılarak karşılanan Başkan Tok, kendisine gösterilen sevgi ve ilgi karşısında gençlere teşekkür etti. İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, kendisi bayraklarla karşılayan gençlere seslenerek, " Çanakkale’de 15 yaşında bu ülkeyi vatan yapan, 15 Temmuz’da canını hiçe sayarak tankın altına yatan, kurşunlara göğsünü siper eden gençlerden çok ümitliyiz. 16 Nisan’da Gençlerin ’evet’ tercihi ile yeniden dirileceğiz ve yükselişe gececeğiz" dedi.

"Gençleri merkez alan büyük yatırımlar yaptık"

Belediye olarak gençlere çok önemli ve büyük hizmetler yaptıklarını ifade eden Başkan Tok, "Genç nüfus oranı yüksek olan ilçemizde gençlerimizi her türlü olumsuzluktan kurtarmak için bölgemizdeki spor ve eğitim yatırımlarına fazlasıyla önem veriyoruz. Çocuklarımızın daha sağlıklı ortamda spor yapabilmeleri için rekreasyon alanları, semt spor sahaları, halı sahalar yaparak hizmete açıyoruz. 2 buçuk yıl gibi kısa bir sürede 43 park ve 10 halı sahayı tamamlayarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Mete Adanır Spor Salonunu, Derebahçe Sosyal Tesisleri Fitness Salonu ve Yıldıray Çınar Sosyal Tesisleri Spor Salonlarında her yaştan 6 bin sporcuyu yetiştirmekten onur duyuyoruz. Bunun yanında Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezinde sona geldik. Yakın zamanda açılışını yapacağız. Belediye olarak siz gençlerimize sportif merkezler ve alanlar oluşturarak çeşitli imkanlar sağlıyoruz. Karadeniz Spor Kulübü halı sahamız da bunlardan bir tanesi. Bu tesisimizin hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

"Biz gençlerimize güveniyoruz"

16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile ilgili konuşan Başkan Tok, "Türkiye, genç nüfusa sahip bir ülkedir. Ak Parti kurulduğu günden bugüne bu gençliği merkeze alan birçok icraat ve hizmetler yaptı. Daha önce, 25 olan seçilme yaşını yeni sistemde 18’e indirdi. CHP bundan rahatsız. Niye rahatsız oluyorsunuz? Seçme yaşı 18’de seçilme yaşı niye 18 olmasın. Bu zihniyet, gençlere değer vermiyor. Gençliği önemsemiyor. Bilmiyorlar ki, Çanakkale’de 15 yaşında toprağa düşen kınalı kuzuların vatan yaptığı ülkede yaşıyor. Biz gençlerimize güveniyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. 15 Temmuz’da da gördük ki, gençlerimiz hiç düşünmeden ölüme koşuyor, kendini tankı altına atıyor, göğsünü kurşuna siper ediyor. Soruyorum, Siz nasıl bu gençliğe güvenmezsiniz" dedi.
Kaynak: iha