Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) Samsun Temsilciliği tarafından Çakırlar Korusu’nda ‘Hayallerimi Boyuyorum’ etkinliği gerçekleştirildi.
Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nin öğrencilere yönelik hayata geçirdiği ’Özgeler ve Canlar’ projesinde yer alan 30 öğrenci ile İHH’nın yetim çocuklara yönelik hayata geçirdiği İHH yetimleri projesinden 30 çocuğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik düzenlenen kahvaltı ile başladı. Minik öğrenciler, birbirleriyle kaynaştığı kahvaltının ardından TRT ekranlarında ‘Benimle Resim Yapar mısın?’ programını sunan ünlü ressam Akın Gömleksizoğlu ile birlikte resim yaptılar. Çakırlar Korusu’nun eşsiz güzellikteki manzarasını kendilerine model olarak alan ve uzun süre resim çalışmaları yapan öğrenciler, unutamayacakları bir gün yaşadı.
İHH yetimleri ile ’Özgeler ve Canlar’ projelerindeki çocukların birbirleriyle kaynaşmalarını hedef alarak böylesi önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı," Bütün çocuklar bizim için ayrı bir güzelliktir. Yaşantıları, çevreleri farklı olsa da hepsinin ortak özelliği çocuk olmaları ve bütün güzelliklerle buluşmayı hak ediyor olmalarıdır. Biz de çocukların kaynaşması, hayallerini tuvallere aktarması ve güzel bir gün geçirmesi için bu etkinliği düzenledik. Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi olarak başta kadınlarımız ve çocuklarımız olmak üzere her kesime yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çocukların yeteneklerini keşfetmeleri noktasında da bu projeyi gerçekleştirdik. Ortaya çıkardıkları eserleri ve yetenekleriyle bizleri şaşırtan yavrularımızın arasından geleceğin ressamlarının çıkması sürpriz olmayacaktır” dedi.
’Özgeler ve Canlar’ projesi kapsamında bu tür buluşmaların sayısını artıracaklarına dikkat çeken Fatma Taşçı, “Çocuklarımıza ne kadar önem verirsek, geleceğimiz de o kadar güzel olur. Bu düşünceden hareketle hayata geçirdiğimiz Özgeler ve Canlar projesi kapsamında etkinliklerimiz sürecek. ‘Hayallerimi Boyuyorum’ etkinliğini birlikte gerçekleştirdiğimiz İHH İnsani Yardım Vakfı Samsun Temsilciliği’ne ve bizleri yalnız bırakmayarak çocuklara resim yapmayı öğreten ressam Akın Gömleksizoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha