Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, enerji nakil hatlarını besleyen bin 437 adet fiderin kurulumunu tamamladıklarını, 3 bin 750 fiderin daha SCADA /DMS kapsamına dahil edilmesiyle şebekenin yüzde 80’inin uzaktan izleneceğini ve ortalama kesinti süresinin yüzde 40 iyileşeceğini söyledi.

TEDAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Leventoğlu, 39 bin 394 km2 alanda yaklaşık 3 milyon kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sunan YEDAŞ’ı ziyaret etti. YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, tedarik sürekliliği ve kalitesini geliştirmek, müşteri memnuniyetini artırmak için yapılan şebeke, teknoloji, müşteri memnuniyeti, Ar-Ge çalışmaları hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu.

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, hizmet kalitesinin geliştirilmesi için yapılan teknoloji ve çağrı merkezi yatırımlarını yerinde inceledi. YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk ve yetkililer ile SCADA ve Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi.

İncelemeler sonrasından açıklamalarda bulunan Rıvan Aktürk, “Geniş bir alanda oluşabilecek müşteri kesintilerine uzaktan müdahale ederek tedarik sürekliliğinin iyileştirilmesinde maksimum katkıyı sağlamak üzere enerji nakil hatlarını besleyen bin 437 adet fiderin kurulumunu tamamladık. 3 bin 750 fiderin daha SCADA /DMS kapsamına dahil edilmesiyle şebekenin yüzde 80’i uzaktan izlenecek ve ortalama kesinti süresi yüzde 40 iyileşecek. Mevcut şebekede bulunan kırsal hatlarda oluşan arızaları azaltmak amacıyla özel metadoloji ve yazılımlar hazırladık. Tüm operasyonel faaliyetlerin maksimum seviyede verimli şekilde yürütülmesi için güçlü bir sistem entegrasyon yapısı oluşturduk. Hizmet kalitesini iyileştirici çalışmalar yapmakla birlikte müşterilerin YEDAŞ’a daha hızlı ve kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla da geliştirmeler yapıyoruz. Bu kapsamda Çağrı Merkezimizi büyüterek 159 operatör ile hizmet vermeye başladık. Müşterilerimize artık daha kısa sürede cevap veriyor ve taleplerini karşılıyoruz. Ayrıca 0530 1060 186 WhatsApp hattı ile de müşterilerimizin öneri ve şikayetlerini görüntülü ve sesli olarak alabiliyoruz. ’www.yesilirmakedas.com’ web sitemizi kullanıcı dostu olacak şekilde yeniledik. Android Market ve AppStore’lardan ücretsiz indirilebilen YEDAŞ 186 mobil uygulamayı oluşturduk. Kullanıcılar web sitemiz ve YEDAŞ 186 Mobil uygulama üzerinden, planlı elektrik kesintileri hakkında 48 saat öncesinde bilgi alabiliyorlar. Aynı zamanda fotoğraf göndererek arıza, öneri, kayıp kaçak ihbarı, şikayet bildirimi yapabiliyorlar” dedi.
Kaynak: iha