Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ankara’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile bir araya geldi.
Bakanlık binasında gerçekleşen buluşmada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli de yer aldı. Toçoğlu ve Dişli kısa süre önce gerçekleşen ziyaretleri sonrasında şehri ilgilendiren projeler üzerindeki temaslarına Ankara’da devam etmiş oldu. Ziyarette Bakan Arslan, Toçoğlu ve Dişli’ye treni yer altına olacak projenin takipçisi olacaklarını ifade etti. Görüşme sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Dün Sayın Cumhurbaşkanımıza şehrimizi yakından ilgilendiren projeler üzerine bilgi arz etmiştik. Bugün de Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Şaban Dişli ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini devralan Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ı ziyaret ettik. Kendilerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ettik. Başarı dileklerimizi sunduk, şehrimizi ilgilendiren konuları görüştük” diye konuştu.
Ada treni hakkında da konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sayın Bakanımıza proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdim. Süreç hakkında değerlendirmelerimizi paylaştık. Treni yer altına alacak projenin şehrimiz için önemini kendilerine de dile getirdim. Bakanımız konuyla ilgili notlarını aldılar. Ada Treni’ni yer altına alacak projenin takipçisi olacaklarını söylediler. İnşallah bu projeyle ilgili hayırlı gelişmeler yaşanacaktır. Sayın Bakanımıza ve Genel Başkan Yardımcımıza projeye verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Dişli ise yaptığı değerlendirmede, “Bugün değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile birlikte Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ı ziyaret ettik. Sakarya için oldukça önemli bir yeri olan treni yer altına alacak projeyle ilgili ayrıntıları ele aldık. Sağ olsun Sayın Bakanımız projenin takipçisi olacaklarını söylediler. Biz de diğer milletvekili arkadaşlarımızla Ankara’da konuyu yakından takip edeceğiz. Ankara’da biz milletvekilleri; Sakarya’da da Büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkanlarımızla Sakarya’nın daha fazla projeyle buluşması için mesaimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha