Bebekoloji Buluşmaları 2017’de ’ZincOmega ile Sağlıklı Beslenme’ adı altında gerçekleşen oturumda, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Beyhan Bulgurlu ve Yazar Seda Öztezel konuşmacı olarak yer aldı.

Berko İlaç, ’ZincOmega ile Sağlıklı Beslenme’ isimli oturumla ’Bebekoloji Buluşmaları 2017’de yer aldı. Oturumda ebeveynler ile buluşan Bayındır Sağlık Grubu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Beyhan Bulgurlu ve Yazar Seda Öztezel konuşmacılar arasındaydı.

Uzm. Dr. Beyhan Bulgurlu, demir, çinko, omega 3 hakkında ebeveynlere bilgi aktardı. Çocuğun büyüme ve bağışıklık sisteminin yapılanmasında öncelikli olarak ihtiyacının D vitamini olduğunu aktaran Dr. Beyhan Bulgurlu, beynin ilk iki yılda geliştiğini ve gelişim süreci esnasında en çok demir, takibinde de çinkoya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ayrıca; bebeğin 1 yaşına yaklaşmasının takibinde deniz ürünleri ve omega yağları içeren besinleri tüketmesinin zeka gelişiminde de olumlu etkiler yarattığının altını çizdi.

Yazar Seda Öztezel ise ebeveynlere, bebeklerinin ek besinlere geçiş sürecinde izleyebilecekleri yol ile ilgili pratik bilgiler sundu. Öztezel, ebeveynlere, bebekleri için hazırlayabilecekleri sağlıklı ve zengin içerikli tarifler ile alakalı bilgiler verdi.

İstanbul ayağının tamamlandığı Bebekoloji Buluşmaları 2017, önümüzdeki dönem sırasıyla; 16 Eylül’de İzmir’de, 7 Ekim’de Bursa’da ve 4 Kasım’da da Ankara’da gerçekleştirilecek. Berko İlaç, ’ZincOmega ile Sağlıklı Beslenme’ oturumlarıyla ebeveynler ile bir araya gelmeye devam edecek.
Kaynak: iha