Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Jale Yüksek, büyüme faktörleri ve kök hücre içeren 2. jenerasyon PRP uygulamasının kişinin yılların etkisiyle kaybetmeye başladığı cilt güzelliğine çare olabileceğini söyledi.
Dr. Jale Yüksek, PRP’nin kişinin kendisinden alınan kandaki büyüme faktörleri üreten hücrelerin miktarının santrifüj yöntemi ile çoğaltılarak kişiye tekrar uygulanması yöntemi olduğuna değindi. Yüksek, PRP’in günümüzde yaygın olarak kullanılan ve son derece etkili bir estetik uygulama olduğunu kaydetti.
2. JENERASYON PRP GÜZELLİKTE SON DERECE ETKİLİ
Dermatolog Dr. Yüksek, PRP uygulaması ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti: “Alında, kaş arasında ve göz çevresinde, dudak üstünde oluşan ince kırışıklık, yanaklarda yağ hücresinin küçülmesi ile yanaklarda sarkmanın gelişerek yüz ovalinin bozulması, ağız kenarında ve burun kenarında oluşan çöküntü hepimizi rahatsız etmektedir. PRP cildin yıpranması ve yaşlanması sonucu gelişen estetik sorunlara karşı doğal ve etkili bir kozmetik çözüm sunuyor. PRP ile cilt kendi onarım sürecini başlatarak, doğallıktan uzaklaşmadan etkili gençleşmeye imkan sağlıyor. PRP uygulamasını cildin esnekliğinin geriye kazandırılmasıyla daha sıkı ve gergin bir cilt sağlanmasının yanı sıra sivilce izlerinin azaltılmasında, cilt lekelerinin tedavisinde de kullanıyoruz.”
PRP UYGULAMASI PEK ÇOK CİLT SORUNUNU ÇÖZÜYOR
Yüksek, PRP’nin, yara izlerinin giderilmesinde, cilde hacim kazandırılmasında, gözaltı torbalarının ve çökmesinin azaltılmasında alerjiye neden olmadan etkili bir çözüm olduğunu belirtti. Cildin yanı sıra canlılığını yitirmiş, kuru, ince ve yıpranmış saçların tedavisinde ve saç dökülmesi tedavisinde de PRP kullanıldığını ifade eden Yüksek, “Saç dökülmesini azaltıp saç telinin kalınlaşmasında, saç renginin daha parlak görünmesinde PRP uygulaması yüksek başarı sağlamaktadır” diye konuştu.
“YOĞUN MİKTARDA KONSANTRE BÜYÜME FAKTÖRLERİ ELDE EDİLİR”
Yüksek, "Son derece yaygın bir kullanım alanı olan PRP’nin günümüzde daha da geliştirilerek büyüme faktörleri ve kök hücre içeren 2. Jenerasyon PRP haline dönüştüğü bilgisini" paylaştı.
Son derece yaygın kullanım alanı olan PRP’nin geliştirilmesinin önemli bir gelişme olduğunu anlatan Yüksek, şöyle konuştu:
"Bu gelişmelerden biri de CGF-CD34 tekniğidir. Bu teknik, kök hücre tedavisi olarak da anılır. PRP’den çok daha etkili olan bu yöntemde, yoğun miktarda konsantre büyüme faktörleri elde edilir. İşlem sayesinde büyüme faktörlerinin yanı sıra CD34 olarak adlandırılan kök hücrelere de sahip olunur. Bu kök hücreler, tüm canlı hücrelerin çoğalmasını ve kendisini yenilemesini sağlar. Yani bu yeni yöntem, normal kanın doku onarma kabiliyetinden oldukça yüksek oranda doku yenileyebilme imkanı sağlar. Böylece yıpranmış ve hasarlanmış cildi daha hızlı ve daha etkili şekilde onarıp gençleştirilebilmekteyiz.”
“ÜÇ SEANSLIK UYGULAMA ŞEKLİNDE YAPILIR”
Yeni yöntemin FDA (Amerika Gıda ve İlaç dairesi) tarafından da onaylandığına dikkat çeken Yüksek, uygulamanın ayrıntılarını şöyle açıkladı:
“Yeni yöntem, PRP uygulamasında olduğu gibi 14-20 günde bir olmak üzere toplam 3 seanslık uygulama şeklinde yapılır. Kişinin kendisinden alınan kanın farklı santrifüj yöntemleriyle konsantre büyüme faktörü ve kök hücre içeren ürün elde edilir ve kişinin sorunlu bölgesine küçük iğneler yardımıyla uygulanır. 6 ayda bir uygulamanın tekrarlanmasını öneriyorum.Yöntemin başarı oranı kişiden kişiye değişebilmekle birlikte yüzde 60-85 arasında değişmektedir. Kişinin genetik yapısı, yaşam tarzı, ilaç kullanım durumu yöntemin başarı oranında önemli rol oynamaktadır.”
YENİ YÖNTEM PRP UYGULANAN TÜM BÖLGELERDE BAŞARILI
Dr. Jale Yüksek, 2. jenerasyon PRP’nin önceki nesil PRP uygulaması yapılabilen tüm bölgelerde de uygulanabildiğini bildirdi. Uygulama sonucu herhangi bir alerji yaşanmamasının son derece önemli olduğunun altını çizen Dr. Yüksek, bir kahve molası süresinde yapılabilen işlemden sonra kişinin sosyal yaşantısına hemen dönebilmesinin mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: iha