Dermatoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, mezoliftingin yüz gençleştirmede en etkili yöntemlerden biri olduğunu söyledi.

Yüz gençleştirme hakkında bilgi veren VM Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, “Mezolifting, yüz gençleştirmede en etkili yöntemlerden biridir. Genellikle A, C, E gibi vitaminler, antioksidan maddeler, mineraller, aminoasitler ve hiyaluronik asit gibi dolgu maddeleri özel bir karışım haline getirilerek derinin alt tabakalarına enjekte edilir. Mikropunktur yöntemiyle, çok ince uçlu iğnelerle, 10 dakikalık bir işlemdir. Tüm yüz, boyun, dekolte ve eller gibi farklı bölgelere uygulanabilir. Amacı cildin kaybettiği gerginlik ve canlılığın geri kazandırılması lifting etkisi oluşturmasıdır. Bu amaçla gündelik hayatta uygulanan kozmetik kremlerin cilt üstünden emilmesinin sağlanması için oldukça uzun süre uygulanmaları gerekmektedir. Ayrıca cildi besleyen stratum bazale denen tabakada dahil derin tabakalara da ulaşmak genelde mümkün olamamaktadır. Mezolift de ise cildin ihtiyacı olan gerekli takviyeler doğrudan istenilen bölgeye ve derinliğe, gerektiği miktarda verilebilmektedir. Yüz derisinin yaşlanmasının ilk belirtileri ince çizgi ve kırışıklıkların belirmesi ve derideki elastikiyet kaybıdır. Zamanla kırışıklıklar derinleşir ve cilt sarkar” dedi.

Uzm. Dr. Oltulu şöyle devam etti: “Bu uygulama sonrasında ciltteki azalmış elastin, kolajen, hyaluronik asit içeriğinde denge sağlanır. İçeriğindeki hücre yenileyici vitaminler, antioksidanlar ve cildin dolgunluk ve nemini dengeleyen bağ dokusu içerikleri sayesinde ciltte bir tonus artışı, sıkılaşma, gerginlik, krem kullanımını ortadan kaldıracak kadar nemlenme ve ince çizgilerde azalma meydana gelir. Böylece daha fazla kolajen oluşarak, elastin kalitesi artarak derinin yapısı sağlamlaşır. Artan oksijenlenme nedeni ile haftalar içinde cilt sağlıklı, parlak ve tazelenmiş görünmeye başlar yaşlanma etkileri azaltılıp daha canlı ve taze bir cilt elde edilir. Mezolift; botoks ve /veya dolgu ile kombine edilerek çok daha mükemmel sonuçlar elde edilebilmektedir” diye konuştu.

Mezolifting hangi bölgelere uygulanır, seanslar ne kadar sürer?

Mezolifting yönetiminin hangi bölgelere uygulanacağı ve seansların süresi ile ilgili Uzm. Dr. Oltulu, “Yüz mezoterapisi yanaklar, alın, göz kenarları, üst dudaklar, çene, boyun ve dekolte bölgesine olduğu gibi el sırtına da uygulanabilir. Uygulama 30 gaugelik çok ince iğneler ve yüze özel pistor 4 mezoterapi tabancası ile birçok noktadan cilt altı dokuya ilaç karışımının verilmesi şeklinde yapılır. Seanslar yaklaşık 15-20 dakika sürer. Seans sayısı ve uygulama aralıkları kişinin yaşı ve cildinin ihtiyacına göre değişmektedir. Genellikle bir kür 4-6 seanstan oluşmaktadır ve uygulama aralığı 2-3 hafta arasında değişebilmektedir. Mezolift sırasında ağrı olmamaktadır. Ağrı eşiği düşük hastalarda lokal anestezik kremler kullanılabilir” şeklinde konuştu.

Mezolift tedavisi kimlere uygulanabilir?

Tedavinin kimlere uygulanacağından bahseden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu şunları söyledi: “Yorgun görünümlü kuru ciltlere, elastikiyet kaybı olanlara, ciltte yaşlanma belirtileri olanlara, doğal sonuç isteyen hastalara, dolgu işlemine olumsuz bakan ve görüntüsünden memnun olan ancak cildinde daha sağlıklı görünüm isteyenlere, ince cilt yapısına sahip olanlara, sigara kullananlara, güneş maruziyetinden dolayı ciltleri yıpranmış olanlara, yıpranma etkisi olmayan kişilere koruyucu etki sağlamak amacıyla yapılabilir, akne skarları olanlara uygulanabilir.”
Kaynak: iha