Klinik Psikolog İmren Mercan, kışın soğuk ve kapalı havaların, bireylerde var olan psikolojik rahatsızlıkların daha da ön plana çıkmasına neden olduğunu söyledi.

Klinik Psikolog İmren Mercan, kapalı ve soğuk havaların birey üzerindeki psikolojik etkisini açıkladı. Yaz aylarında psikolojik destek almak isteyen bireylerin daha az olduğunu belirten Mercan, "Sonbahar ve kış aylarında havalar kapalı, kötü hava koşulları olduğu zaman insanlar psikolojik yardım almaya başlıyorlar. Kışın aktivite oranı azalıyor. Yazın insanlar istediği aktiviteleri yapabiliyor. Kışın havaların soğuk olması bireyin içe dönmesine neden oluyor. Düşüncelere girmeye başlıyor. Var olan psikolojik rahatsızlıklar daha da ön plana çıkmaya başlıyor. Kışın insanlar daha çok psikolojik yardım talebinde bulunuyorlar" dedi.

Yaz aktivitelerinin çok fazla ve fiyatların çok uygun olduğunu ifade eden Mercan, "Kış aktiviteleri az ve pahalı. Yazın birey denize, plaja gidebiliyor. Fakat kışın tatil yapmak istese kayak yapabilir. Kayak merkezlerinin fiyatları da oldukça yüksek. Maddiyat kış tatillerinde yüksek olduğu için kış tatilleri de sınırlı oluyor. Yazın psikolojik destek alacak maddiyatı birey tatile ayırıyor. Kişi, tatil sayesinde kendisinin iyilik düzeyini sağlıyor" ifadelerini kaydetti.
Kaynak: iha