Gaziantep merkezli baklava üreticisi Fıstıkzade, yaklaşık bir buçuk yıl süren AR-GE çalışmasının ardından şeker hastalarının yiyebileceği, kalorisi düşürülmüş ve sıfır şekerli baklavayı piyasaya sürdü. Fıstıkzade’nin, gerçeğini aratmayan yeni ürünü, açılan yeni şubesinde Bursalıların da beğenisini kazandı.
Baklava yiyemeyen şeker hastalarına çözüm Fıstıkzade’den geldi. Gaziantep merkezli baklava üreticisi Fıstıkzade, yaklaşık bir buçuk yıl yapılan AR-GE çalışmalarının ardından tadı gerçeğini aratmayan sıfır kalorili baklavayı üreterek piyasaya sürdü. Araştırma sırasında Güney Amerika kıtasında yetişen Stevia bitkisi Türkiye’ye getirildi. Kan şekerini düzenleyici ve şeker hastalarının tercih ettiği bir doğal tatlandırıcı olan bu bitkisel madde orijinal Gaziantep baklavasına adapte edilmeye çalışıldı. Gıda mühendisleri tarafından AR-GE çalışmalarında unun, yağın kalorisi düşürüldü, pancar şekerinin yerine kullandığımız stevia ile de baklavanın şekerden kaynaklı kalorisi, özel formülle sıfıra düşürüldü. Ortaya çıkan yeni ürünün bakanlıklarca da onayı alındı.
ÜRÜNLER GÜNLÜK OLARAK GAZİANTEP’TEN GELİYOR
Öte yandan, Fıstıkzade Baklavaları 14. şubesini Bursa’da açtı. Nilüfer ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet bulvarında açılan şube aynı zamanda dükkan formatlı 7. şube olma özelliğini taşıyor. Bursalılara baklavanın yanında ‘baklava böreği’ denilen özel bir börek, Gaziantep usulü kahvaltı, antep fıstığı ve antep fıstığı ürünleri de sunulacakken bütün ürünler günlük olarak Gaziantep’ten gelecek.
Fıstıkzade Bursa şubesi işletmecilerinden Umut Şengül, açılan yeni şube hakkında “Gaziantep’ten Fıstıkzade’yle tanıştık ve bu lezzetin Bursa’ya getirilmesi gerektiğine inandık. Gerçekten de şu ana kadar yediğimiz en güzel baklava bu. Yüzde yüz doğal garantisiyle çıkmış bir marka. Bizim içimize çok sindi misafirlerimiz de tattıkları zaman mutlaka bizim ile aynı fikirde olacaklar” dedi.
Önceden şeker hastalarının baklava yiyemediğini ifade eden Şengül, “Ama biz stevia bitkisiyle sıfır şeker ve kalorisi yüzde 35 düşürülmüş olarak yeni bir baklava piyasaya verdik. Artık şeker hastaları bile gönül rahatlığıyla bizde baklava yiyebilecek. Yaklaşık bir buçuk senedir Fıstıkzade’nin AR-GE’sini yaptığı bir ürün. Bakanlık ruhsatı alınarak piyasaya sürüldü. Sıfır şeker ve çok daha düşük kalori…” diye konuştu.
Kaynak: iha