Hatay’ın İskenderun ilçesinde aşırı kilolarından dolayı namaz kıldıramaz hale gelen imam, tüp mide ameliyatı ile 5 ayda 90 kilo verdi. 210 kilodan 120 kiloya düşen İmam Yusuf Kaklık, "3 aydır görevimi yapabiliyorum. Açlık da hissetmiyorum" dedi.
İmam Yusuf Kaklık’a kilolarından kurtulmak için gittiği hastanede ‘süper obezite’ tanısı ile hipertansiyon, uyku apnesi ve KOAH hastalığı teşhisi konuldu. Kaklık, tüp mide ameliyatı olduktan sonra 5 ayda 90 kilo vererek 210 kilodan 120 kiloya düşmeyi başardı.
Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın obezite ile ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan İmam Yusuf Kaklık, aşırı kilolarından dolayı cemaate namaz kıldıramadığını ve bundan dolayı tüp mide ameliyatını tercih ettiğini söyledi. Kaklık, “Doğuştan kiloluydum. Son 3 - 4 yılda hızla kilo almaya başlamıştım. İş yapamaz hale gelmiştim. Allah doktorumdan razı olsun. Artık acıktığımı hissetmiyorum. 3 aydan bu yana görevimin başındayım” dedi.
İmam Kaklık’ın aşırı kilolarından dolayı namaz kıldıramayınca müezzinliğe geçtiğini ancak müezzinliği de yapamaz hale geldiğini anlatan Op. Dr. Cavit Göktaş ise, aşırı kilolu hastaların her şeyden önce sigarayı bırakmaları gerektiğine dikkat çekti.
Kaynak: iha