Niğde’de 42 yaşındaki Cafiye Bozkır’a bel ve sırt ağrısı nedeniyle Niğde Devlet Hastanesinde göğüs küçültme operasyonu yapıldı. Plastik Cerrahi uzmanı Operatör Fatih Kılıç, hastasına göğüs küçülte operasyonu yaptığını ve Türkiye’de normal oranda 3 kilogram meme dokusu olurken hastasında 5 buçuk kilogram meme dokusunun olduğunu ve operasyonla doku alınarak bir çok hastalığı önlediklerini söyledi.
Özellikle doğum sonrası ve 30’lu yaşlardan sonra kadınlarda görülen göğüs büyümesinden dolayı kadınların ömür boyu bel ve sırt ağrısı çektiğini ve operasyonla normal hayatlarına döndüklerini belirten Operatör Doktor Fatih Kılıç, “Özellikle doğumlardan sonra ve 30 yaşlardan sonra göğüs büyüklüğü kadınlar için büyük sıkıntılar yaşatıyor. Sebebi hem sırt ağrısı, hem bel ağrısından dolayı bu hastamız bize başvurdu. Şimdiye kadar 50 hasta için operasyon düzenledik ancak her hastada ortalama 3 kilogram meme dokusu çıkarken bizim hastamızda 5 buçuk kilogram meme dokusu çıkardık. Ameliyat sonrası 4. günü bir gün sonra taburcu edeceğiz.” dedi.
Göğüs küçültme operasyonu ile boynunda 5 buçuk kilogram ağırlık taşımasını engellediklerini belirten Kılıç, operasyonun ileriki yaşlarda sorun yaşamamaları için operasyonun yapılması gerektiğini ifade etti. Kılıç, “Hastamız 42 yaşında bu yaştan sonra bu yük daha ağır gelmeye başlıyor. Geri dönüşü olmayan bel ağrılarına sebep oluyor. Bu yaşlarda olan hastalarımız için bel, omurgalardaki disklerin zarar görmesini engellemiş oluyor. Gerek akciğer hastalıkları gerek efor sarf edici durumlarda bu yükten kurtulduğu için hem yürüyüşü, hem duruyu daha iyi oluyor. Yani ileriki yaşlara bir hazırlık olmuş oluyor. Yoksa büyük boynunuzda 4 kilo 5 kilo yükle ulaşmanızı düşünün büyük bir nefes sıkıntısına ve başka türlü problemlere yol açacaktı ama şuan gayet iyi durumda.” diye konuştu.
Doktor Kılıç, bu operasyonun çoğu vatandaşların bilmediğini ve bu konuda doktorlara müracaat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: iha