Ağız ve diş bakımının; genel sağlığı ve hayat kalitesini önemli ölçüde etkilediğine dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ağız-diş sağlığına önem gösterilmemesinin ciddi hastalıklara yol açabileceğini belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), dünya genelinde okul çağındaki çocukların yüzde 60 ile 90’nında olgunluk çağındaki insanların neredeyse yüzde 100’ünde diş çürüğü olduğunu belirtiyor. Dünya genelinde 65-74 yaş aralığında insanların yüzde 30’unda hiç doğal diş bulunmuyor. WHO ağız ve diş hastalıklarının çocuk ve yaşlılarda daha sık görüldüğünü söylüyor. Dünyada 35-44 yaş arasında bireylerin yüzde 20’si ise ağız-diş bakımından kaynaklı sorunlar yüzünden dişini kaybediyor.
Şeker, sigara ve alkol hastalıklara neden oluyor. Şekerli gıdaların tüketiminin çoğalması diş çürüklerinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar ağız-diş sağlığı için bu besinlerden uzak durulmasını, ağız bakımının her gün düzenli olarak yapılmasını tavsiye ediyor. Ağız ve diş bakımına küçük yaşlardan itibaren özen gösterilmesi gerekiyor. Qnet Türkiye, ağız-diş sağlığının bilinci ile İngiliz uzmanlar tarafından geliştirilen Brille Premium Serisi ile ağız hijyenini sağlamaya yardımcı oluyor. Qnet Türkiye’nin Brille Premium Serisi’nde yer alan, beyazlatıcı diş macunu dişlerin doğal ve beyaz parlaklığına kavuşmasını sağlıyor. www.qnet.com.tr den temin edilebilen Brille Premium Serisi, gümüş partikül teknolojisi ile kullananların daha ferah ve canlı bir nefese sahip olmasını sağlıyor.
Kaynak: iha