Mersin Anamur ilçesinde yaşayan müzisyen Kemal Şimşek, 6 ayda 142 kilodan 112 kiloya düştü.
Anamur’da müzisyenlikle uğraşan 38 yaşındaki Kemal Şimşek, aşırı kilosundan kurtulmak için hırs yaptı. Bir diyetisyenden yardım alan Şimşek, 6 ayda 30 kilo verip 142 kilodan 112 kiloya düştü.
Sadece şeker, tuz ve unu hayatından çıkardığını belirten Şimşek, "Hayatımda hiçbir şeyi kısıtlamadım. Ama şeker, tuz ve un bunları hayatımdan çıkarttım. Çünkü onlar olduğu sürece hayatımda ben kilo veremiyordum. Çevremde benim bu değişimimi gören insanlar gözlerine inanamadılar. Kilo vermek benim için hırsa dönüştü diyebilirim. 7 yıldır kullandığım tansiyon ilaçlarımı bıraktım, tansiyonum normale döndü. Başaramayacağımı söyleyenler de oldu. Kendime hep başarmam gerektiğini söyledim. Hedefim 100 kilonu altına düşmek, onuda başaracağım" dedi.
Diyetisyen Didem Yıldız’a teşekkür eden Kemal Şimşek, azim ve hedef ile her şeyin yapılabileceğini söyledi.
Şimşek’in kendisine geldiğinde tam 142 kilo olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Didem Yıldız ise diyet sürecini şöyle anlattı:
’’Kemal Bey ile ilk görüşmemizde ’10 kilo verebilir miyim acaba?’ diye sorduğunda ’Her şeyi yiyerek çok daha fazlasını verebilirsiniz’ demiştim. Kendisine özel hazırladığım beslenme programına kararlı bir şekilde uyarak, yasaklardan uzak, başarıya odaklanarak, motivasyonu her zaman arttırarak ve tabiki kalıcı kilo kaybının püf noktalarını öğrenerek 30 kilo verdi. Kilo kaybı sağlıklı olunca da ilaçlara veda etti.’’
Kaynak: iha