Rotterdam Limanı, metanol ve gelecekte amonyak da dahil olmak üzere yeni yeşil yakıtların erken benimsenmesini desteklemek için,  bu yakıtların ikmalini yapan gemilerin  liman ücretinde önemli bir indirim yapmaya başlayacağını duyurdu.

Kars’ın zirvesindeki gölün buzları çözülüyor Kars’ın zirvesindeki gölün buzları çözülüyor

Bu indirimi kazanmak için bir geminin Rotterdam'da sera gazlarında en az yüzde 90 azalma sağlayacak alternatif yakıtlar ikmali yapması gerekiyor.

İndirim tutarı 500.000 Euro'ya kadar çıkabilecek

Liman yöneticileri, Rotterdam'da sürdürülebilir yakıt ikmali yapan büyük konteyner gemilerine yönelik ücret indiriminin toplamda 500.000 Euro'ya kadar çıkabileceğinin altını çiziyor.

Ancak Rotterdam Limanı İdaresi, bu alternatiflere yönelik pazarın Rotterdam'da zaten olgunlaşmış olması nedeniyle, biyo-harmanlanmış akaryakıt, deniz gaz yağı veya deniz dizel yağı için indirimin geçerli olmayacağını belirledi.

Ücretlerdeki indirim, yeşil koridor öncesinde ve yakın zamanda duyurulan Sıfır Emisyon Denizcilik Alıcıları İttifakını (ZEMBA) desteklemek amacıyla başlatılıyor.

Liman, denizde karbonsuzlaştırma yolunda ön sıralarda yer alan kişileri tanımayı ve teşvik etmeyi planlıyor.

Rotterdam Limanı COO'su ve CEO vekili Boudewijn Siemons, "Denizcilik sektörünün sıfır emisyonlu yakıtlara geçiş yapması hayati önem taşıyor. ZEMBA konsorsiyumu, hala geleneksel yakıtlardan daha pahalı olan sıfır emisyonlu yakıtların kullanımı için taşıyıcılara prim ödeme isteğiyle harika bir girişim başlattı. Tarafımızdan sağlanan ek destekle, taşıyıcılara bu geçişi yapmaları için maksimum teşvik vermek istiyoruz."  dedi.

İndirimin, yeşil koridor öncesinde ve yakın zamanda duyurulan Sıfır Emisyon Denizcilik Alıcıları İttifakını (ZEMBA) desteklemek amacıyla başlatıldığı belirtiliyor.

Editör: Nermin İstikbal