Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Uşak merkez ilçe kongresine katılmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere kente geldi.

Bakan Arslan, sabah 11.30’da havayolu ile Uşak Havalimanı’na iniş yaptı. Karşılamada Uşak Valisi Salim Demir, Uşak AK Parti Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Dalkıran, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ve kalabalık bir grup hazır bulundu.

Karşılamanın ardından, Bakan Arslan ve beraberindeki heyet yapımına devam edilen ve Uşak’a değer katacak olan yüksek hızlı tren projesi yatırımının şantiye alanında incelemelerde bulundu. Alanda yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan incelemenin sonunda yaptığı açıklamada, İzmir - Ankara hızlı tren projesinin önemli etaplarından birinin Uşak olduğunu söyledi. 2019 sonuna doğru projenin tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Bakan Arslan’ın Uşak’ta ikinci durağı yine bakanlık bünyesinde yapılan, çevre yolu projesi şantiyesi oldu. Çevre yolunun son durumu hakkında bilgi alan Bakan Ahmet Arslan, buradaki açıklamada, Uşak ilinin İzmir - Ankara arasında önemli bir nokta olduğuna vurgu yaptı. Çevre yolunun tamamlanmasıyla hem Uşak şehir içi trafiğinde ciddi anlamda rahatlama yaşanacağını hem de transit geçiş yapacak olan araçların rahat ve güvenli yol alacağını belirtti.

Bakan Ahmet Arslan şantiye alanlarından sonra öğle namazını müteakip AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Fatih Gündüz’ün babaannesi Meryem Gündüz’ün cenaze merasimine katıldı. Cenazeden sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde Marmaris’te şehit düşen Cumhurbaşkanı yakın koruması Mehmet Çetin adına okutulan mevlide iştirak etti.

Gün boyu Uşak’ta programları sürecek olan Bakan Arslan öğleden sonra AK Parti Uşak merkez ilçe kongresine katılacak. Akabinde Valilik, Belediye ve AK Parti Uşak il teşkilatını ziyaret edecek.
Kaynak: iha