Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) etkinlik düzenlendi.
TBMM’de Karayolları Trafik Haftası düzenlenen etkinlikte kutlandı. TBMM Başkanvekili Ahmet aydın, yaptığı konuşmada trafik kazalarının kuralların uyulmasıyla önlenebileceğini ifade etti. Aydın, “Kazaların pek çoğu önlenebilir. Burada bizlerin de çıkaracağı çok önemli dersler var. Bu kazalar hakikaten yüzde 98 oranında bize bağlı. Bunun siyaseti yok. Bölünmüş yollar artınca kafa kafaya çarpma oranları düşmüş. Havayolu ve demiryolunun payının artması gerekiyor. Trafik kusur oranlarını azaltmamız gerekiyor, yüzde 98 hatayı insan yapıyor" dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 35 yıldır trafik kazalarının önlenmesine ilişkin çalışmalar yaptığını belirtti.
AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise, emniyet kemeri takmadığı için ağır yaralı olarak hastanede komada kaldığını ve tekerlekli sandalye ile yaşamak zorunda olduğunu ifade etti.
Etkinlik kapsamında TBMM bahçesine getirilen emniyet kemeri simülasyon aracında milletvekilleri ve TBMM çalışanlarına emniyet kemeri takmanın yararları uygulamalı olarak gösterildi.
Kaynak: iha