Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde Garp Linyitleri İşletmesi’nde (GLİ) çalışan madencilerle iftar yapacak olması nedeniyle ilçede hareketlilik yaşanıyor.

Kütahya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara incelemelerde bulunmak için Tavşanlı’ya geldi. Tavşanlı Kaymakamlığı, Tavşanlı Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı da ziyaret için son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Başbakan Yıldırım’ın gelişi öncesinde ilçede bir dizi hazırlık yapılıyor. Tavşanlı Belediye binasının dış duvarları boyandı. İlçe merkezi belediye görevlileri tarafından Türk bayrakları ile donatıldı.

Yeraltında madenciler ile iftar programına katılacağı Ömerli yer altı madeninde de hazırlıklar son hızıyla devam ediyor.
Saat 19.10’da Tavşanlı’ya gelmesi planlanan Başbakan Yıldırım, iftar için Ömerli yeraltı madeninde yerin 700 metre altına inecek.

İftar programı sonrası, AK Parti Tavşanlı İlçe Teşkilatını ziyaret edecek Başbakan Yıldırım’ın ilçe meydanında hazırlanan platformdan vatandaşlara kısa bir konuşma yaptıktan sonra gece yarısı Tavşanlı’dan ayrılması bekleniyor.Cihan
Kaynak: cha