MHP Mut İlçe Başkanı Durmuş Ali Çerekci, Olağanüstü Kurultay yapılması için imza verdiği gerekçesiyle il ve ilçe başkanlarının görevden alındığını belirterek, "Ortalık kan gölüne dönmüşken, her gün onlarca şehit haberi gelirken, Mecliste bunlara sebep olanlara hesap soracaklarına parti içi kıyıma gidiyorlar" dedi.
Çerekci, yaptığı açıklamada, imza veren üst kurul delegelerinden birisinin de kendisi olduğunu hatırlatarak, "Şu an partimizin maalesef en önemli gündemi imza veren il ve ilçe başkanlarını görevden almaktır. Ortalık kan gölüne dönmüşken, her gün onlarca şehit haberi gelirken, Mecliste bunlara sebep olanlara hesap soracaklarına parti içi kıyıma gitmişlerdir. Elbette Sayın Genel Başkanımız takdir edecek ve bizlerin de görevine son verilecektir. Ancak şu unutmamalıdır ki biz davanın adamlarıyız. Ne gidebilecek başka kapı ne de Milliyetçi Hareket Partisi’nden başka sığınacağımız liman var" diye konuştu.
"Biz koltuk için burada oturan insanlar hiç olmadık" diyen Başkan Çerekci, şöyle devam etti:
“Vasfımız bu davanın içinde her ne olursa olsun her zaman davamıza ve milletimize hizmet aşkından bizi hiç kimse döndüremeyecektir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde şundan tüm dava arkadaşlarım emin olsun ki sizlerin bize emanet ettiği koltuklar elimizden alınsa bile bizler davamızın ve partimizin yılmaz bekçileri olmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizlere haklarınızı helal ediniz. Şayet var ise bizim haklarımız Ülkücülere ve davamıza helal olsun.”
Kaynak: iha