MANİSA (İHA) – MHP’li Meral Akşener’e desteğini dile getiren MHP Yunusemre İlçe Teşkilatı partinin genel merkezi tarafından kapatıldı. İlçe Başkanı Onur Baylan, “Bu bizim şeref madalyamızdır. Allah razı olsun bu şeref madalyasını takanlardan" dedi.
MHP Yunusemre İlçe Teşkilatının kapatılmasının ardından partide bir basın açıklaması düzenleyen İlçe Başkanı Onur Baylan, “Bugün önce genel merkezimizden daha sonra il başkanlığımızdan aldığımız yazılı evrakı elimize alarak Yunusemre İlçe Teşkilatımızın feshedildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Milliyetçi Hareket Partisine 1980’li yıllarda askeri cuntacılar darbe yapmıştır ve parti kapatılmıştır. Şimdi de görüyoruz ki bizim büyüklerimiz, genel merkezimizin, genel başkanımızın, genel başkan yardımcılarımızın imzasıyla partimiz kapanıyor. Öncelikle yönetim ve şahsım olarak teşkilatımızın feshedilmesini değil, görevden alınmayı beklerdik. Ancak bu şahsımın ve yönetici arkadaşlarımın görevden alınmasıyla ilgili tek bir şey söylüyoruz; bu bizim şeref madalyamızdır. Allah razı olsun bu şeref madalyasını takanlardan” dedi.
“BAŞKA YERLERE DE ADAY OLABİLİRİZ”
Milliyetçi Hareket Partisinde görev istenmeyeceğini ancak verileceğini kaydeden Baylan, “Bizim başkanlığımız düşebilir ki düştü. Başkan olarak doğmadık. Elbette bir gün bırakacaktık zaten ama en azından ülkücülüğümüzü bırakmadık. Onu nasıl alacaklar elimizden. Başkanlığımızı alabilirler ama ülkücülüğümüzü alamazlar. Milliyetçi Hareket Partisinin düsturunda görev istenmez verilir diye bir düstur vardır. Kongre süreci olur, ekip arkadaşlarımızla oturur konuşuruz. İlla burası değil başka bir yerde olabilir. Yeni listemiz olabilir, görev verilirse kabul etmiyorum diyemeyiz ancak bu benim tek başıma alacağım bir karar değil ekip arkadaşlarımın da fikrini almak zorundayım. Yönetici arkadaşlarımızla, ekibimizle konuşuruz her yere aday da olabiliriz, hiçbir yere aday da olamayabiliriz. Belli olmaz. Ancak yaşımız genç daha siyaseti bırakacak halimiz yok” dedi.
Kaynak: iha