Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale’de Avrupa ile Asya yakası arasında feribotla 1 saat süren seyahat süresinin 1915 Çanakkale Köprüsü’nü de kapsayan Malkara-Çanakkale Otoyolu ile 3, 4 dakikaya ineceğini söyledi.

Malkara-Çanakkale Otoyol Kesimi Sözleşmesi imza töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-in Kang’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bakanlıkta gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Bakan Arslan, “Türkiye’de güzel bir ifade var, bir işe başlamak işin yarısını halletmek demektir. Biz doğrusu işin büyük kısmını hallettiğimizi kabul ediyoruz. Böyle bir projeyi yapım aşamasına getirmiş olmak çok önemliydi ve özellikle ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ve bu oyunun sonunda da ekonomimizi zayıf göstermeye çalıştıkları bir ortamda 10,5 milyar TL’lik bir projenin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleşmiş olması, dünyanın çok önemli firmalarının ve bu konudaki uzman ülkelerinin teklif vermiş olması bizim memnuniyetimizin bir başkası göstergesi” diye konuştu.

“Böyle bir ortamda bu büyüklükte bir projeyi gerçekleştirmiş olmak, 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümemizin bir göstergesi"

Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Nihayetinde en uygun süreyi veren ülkemizden Limak ve Yapı Merkezi, ki sadece ülkemizde değil, yurt dışında da benzer projeleri çok başarılı bir şekilde imza atmış iki firmamız ve yine Güney Kore’den gerek SK, ki ülkemizde Avrasya Tüneli’nin yapımı dahil yer almış bir firma. Daelim ile birlikte iki ülkenin önemli dört firması bugün ortak girişim olarak teklif vermişler ve bugün itibariyle de artık görevli şirketi kurup bu aşamaya getirdiler. Sadece bu firmaların teklif vermiş olması değil, bu firmalarla birlikte dünyada çok önemli 13 finans kuruluşunun da ‘evet biz bu projenin finansmanı sağlarız’ demiş olması ve bununla ilgili mektuplarını vermiş olması da doğrusu çok önemsediğimiz bir konu. O yüzden böyle bir ortamda bu büyüklükte bir projeyi gerçekleştirmiş olmak, 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümemizin bir göstergesi olan bu projenin inşallah 2 gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın uğurlu elleriyle temellerini atacak olmamız bizim için ziyadesiyle memnuniyet verici bir durum.”

“Ecdadın torunları 15 Temmuz’da bütün dünyaya gösterdi, Türkiye geçilmez”

“Çanakkale’de Avrupa ile Asya yakası arasında feribotla geçişler mümkün ancak feribotun geçiş süresi ve bekleme sürelerini de düşündüğünüz zaman 1 saat süren bir seyahat süresi, şimdi 3 ile 4 dakikaya inmiş olacak” diyen Bakan Arslan, “Çanakkale gibi bir yerde, zaferin yaşandığı bir yerde eğer birilerinin emelleri kötü niyetliyse, birileri art niyetli Çanakkale’yi geçmek istiyorsa ecdat ispatladı ki Çanakkale geçilmez. Bu konuda hiç şüphe yok. Onları da rahmetle, minnetle yad edelim ve ecdadın torunları 15 Temmuz’da bütün dünyaya gösterdi, Türkiye geçilmez, Türkiye millet olma şuuruyla her şeyin karşısında topyekun durur” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha