Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Avustralya’ya gerçekleştirdiği ziyarette Kuzey Kore’nin tehditlerine karşı Çin ve ABD’ye birlik olma çağrısında bulundu.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Avustralya Savaş Gemisi HMAS’a gerçekleştirdiği ziyarette Kuzey Kore’ye yönelik açıklamalarda bulundu. Duterte, savaş gemisinin uluslararası dayanışmayı teşvik etmek ve küresel tehditlere karşı mücadele etmek üzere kullanılabileceğini söyledi. Bu tür tehditlerin Kuzey Kore’den geldiğini ifade eden Duterte, “Bu tehditlerin şiddet içeren hale gelmeyeceğini umuyorum. Ancak bu kişinin aklında ne olduğunu asla bilemeyeceksiniz. Önümüzdeki günlerde, özellikle tehlike altında olan Çin ve ABD ile bir arada olacağımızı umuyorum” dedi.

Duterte, nükleer silahların ve bombaların kullanımının Güneydoğu Asya’yı yok edeceğini söyleyerek, nükleer silahların her iki ülkede fiziksel hasarın yanı sıra açlık ve sefalete neden olacağını da ifade etti. Duterte, uluslararası topluma seslenerek Kuzey Kore’nin gündemini takip edip, tehditlere karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti. Konuşmasının sonunda davetlerinden dolayı Avustralyalı yetkililere teşekkür eden Duterte, onları Filipinler’e davet etti.

HMAS Adelaide gemisi, Avustralya Deniz Kuvvetleri için bugüne kadar geliştirilen en büyük roket gemisi olma özelliğini taşıyor.
Kaynak: iha