Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Gaziantep’teki eczane açılışında yaptığı konuşmasında, “Kazançları hayırlı olsun. Bereketli olsun demiyorum. Çünkü bereketli olunca hasta çoğalır” dedi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Gaziantep’te Mehtap-Abdurrahman Bayşkuş çiftine ait eczane açılışını yaptı. Açılış kurdelesini kesen Yalçın Topçu, yaptığı konuşmada ise, “Ülkemizin her günü inşallah böyle istihdam günü olsun. Dünya’da da inşallah barış, huzur, aş , iş olsun. Mutlaka bu dünyada dertsiz olunmaz. Hepimizin mutlaka bir derdi olacaktır. Allah dert verdiği zaman dermanını da versin. İnşallah, insanoğlunun her derdinin dermanı olsun. Antep’te yaşayanların her derdinin de dermanı olsun. O dermanın yeri de bu eczane olsun inşallah. Kazançları hayırlı olsun. Bereketli demiyorum. İşleri bereketli olunca hasta çoğalır. Hayırlı olsun, kazançları, helal olsun kazançları olsun” dedi.
"MÜLTECİLER DE, GAZİANTEP’İ TARİHE KAYDEDECEK"
Eczaneden 10 TL vererek ağrı kesici alarak ilk siftahı yapan Yalçın Topçu, UNESCO tarafından Gaziantep’in ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na Gastronomi kategorisinde alınmasını değerlendirdi. Gaziantep’in gastronomi kenti olmasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yoğun takibi ve başarısının çok etkili olduğunu anlatan Topçu, "Fatma hanım, bunu öyle titizlikle takip etti ki, bir başka şehre gitmesini onun o titiz takibi önledi. Kültür bakanlığı tasdikinden geçerken, Fatma hanım çok titiz takip etti. O’nu bunun için kutluyorum. Gaziantep adına da kendisini kutluyorum" diye konuştu. Gaziantep’in mülteciler konusunda da tarihe geçeceğini söyleyen Topçu, "Burada bir özelliğiniz var ki, Gaziantep bununla tıpkı Gazi unvanı gibi tarihe geçecek. O da Gaziantep’in diğergamlığıdır. Yani milletimizin diğergamlığının aslında. Milletin çok ciddi bir temsilcisi Gaziantep’tir. Çünkü medeniyet. Coğrafyamızdaki olan olaylar biliyorsunuz. Suriye, Irak’tan bizim ülkemizde 3 milyona yakın misafirimiz var. Gaziantep bunların 350 binine bakıyor. İşte onun için Gaziantep bu 350 bin insana gösterdiği misafirperverlikle diğergamlık unvanı alacak inşallah. Bu sayıdan daha az sığınmacı AB ülkelerine gitti orada kıyamet kopuyor. Onun için Gaziantep’i kutluyorum. Bizim milletimizin diğergamlığını Gaziantep tüm dünyaya göstermiş oldu" diye konuştu.
Topçu, Gaziantep sadece bir sanayi kenti olmadığını belirterek, "Aynı zamanda kültür, turizm, tarım gastronomi kenti, çok yönlü bir şehirdir. İnşallah sağlık şehri de olacak. Gaziantep küresel marka olmaya aday şehirdir. İnşallah bunu gastronomi ile yapacak" dedi.
Açılışa AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci ile çok sayıda davetli katıldı. Topçu, açılışın ardından ise Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti. Vali Yerlikaya ile bir süre sohbet eden Topçu, valilikten ayrıldı.
Kaynak: iha