Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP’lilerin Rusları ‘referandumdan evet çıkarsa şeriat gelecek’ yalanıyla korkuttuğunu anlatarak, “Sen geleceksin, iki oy alabilmek için insanları korkutacaksın. Bu, bir kere insanlığa sığmaz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fatih Belediyesi’nin organize ettiği ‘Referandum Sohbetleri’ isimli etkinliğe katıldı. Gazeteci Balçiçek İlter’in yönetimindeki söyleşiye Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de konuşmacı olarak katıldı. Ağırlıklı olarak gençlerin katıldığı etkinlikte Bakan Çavuşoğlu ve Başkan Demir salondakilerden ve sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtlayarak, yaklaşan referandum öncesi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ışık tutmaya çalıştı. Programın ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çavuşoğlu, yeni bir alan olan sağlık turizmi, sağlık turizminde Türkiye’nin konumu ve hedefleri, Antalya’da ilk kez düzenlenecek olan turizm fuarı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

“CHP’liler, bizim Ruslara ‘Şeriat geliyor, sizi zorla Müslüman yapacaklar’ demiş”

Balçiçek İlter’in, sosyal medya üzerinden gelen soruların ağırlıklı olarak yeni sistemin yanlış anlaşılması üzerine olduğunu iletmesi üzerine Çavuşoğlu, bir anekdot anlattı. Eleştiri oklarını CHP’ye yöneltip, CHP’lilerin oy için Ruslara ‘şeriat’ yalanını anlattığını kaydeden Çavuşoğlu, “Geçen gün Rus Konsolosu bizim il başkanlığımıza gelmiş, panik halinde. CHP’liler, bizim Ruslara, ’16 Nisan’da rejim değişiyor. Şeriat geliyor, sizi zorla Müslüman yapacaklar’ ve kadınlara da, ‘Sizin zorla başınızı kapatacaklar. Sakın, çalışın, söyleyin, hayır verin’ demişler. Bazıları paniklemiş ne oluyor diye, merak etmiş. Konsolos da bizim partiye gitmiş. Geçen gün gittim, Ruslarla oturduk, sohbet ettik. Onlara böyle bir şeyin olmadığını, Rusya’yla kriz yaşadığımız günlerde bile, ben o zaman da gittim, ‘Korkmayın, siz Türk milletine emanetsiniz burada’ dedim, tekrar gittim, ‘Rahatsız olmayın’ dedim. Bizim ecdadımız İstanbul’u fethettiği zaman burada farklı inançtan olan insanlara baskı mı yaptı, zulüm mü yaptı? Yoksa ne dedi ecdadımız, ‘Rahat olun, dininizi, kültürünüzü yaşayın’ mı dedi? Böyle bir ecdadın torunlarıyız biz; sen geleceksin, iki oy alabilmek için insanları korkutacaksın. Bu, bir kere insanlığa sığmaz” sözleriyle CHP’lileri eleştirdi.

“Klasik deniz kum turizminin dışına da çıkmamız lazım”

Turizm konusunda geçmiş dönemde yaşanan sorunları hatırlatarak başlayan Çavuşoğlu, yeni bir alan olan sağlık turizminde Türkiye’nin son derece iyi konumda olduğunu ifade ederek, “Türkiye olarak turizmi sektörünü geliştirmek için ve turizmi on iki aya yaymak, aynı şekilde çeşitliliğini arttırmak için çaba sarf ediyoruz. Geçen sene turist sayısında bir düşüş oldu; ama bunun değişik sebepleri var. Gerek Rusya’yla yaşadığımız sorun, gerekse de Türkiye’deki terör saldırılarından dolayı bazı tereddütlerin yaşanmasından dolayı. On iki aya yayabilmemiz için klasik deniz kum turizminin dışına da çıkmamız lazım. Özellikle alternatif turizmi Türkiye’de yerleştirmemiz lazım. Ayrıca spor turizmi de Türkiye’de gelişiyor; ama bunun da çeşitliğini artırmamız lazım. Bir de sağlık turizmi. Sağlık tedavisi için, kanser tedavisinden tutun da estetik cerrahiye kadar Türkiye’ye gelen kişi sayısı giderek artıyor. Türkiye’ye Körfez ülkelerinden, Avrupa ülkelerinden, çünkü kalite iyi; ayrıca göreceli olarak herkesin karşılayabileceği düzeyde ücretler” dedi.

“Sağlık turizmini Türkiye’de ön plana çıkarmamız lazım”

Şu anki durumun yeterli olmadığını ve alternatif turizmden eksiksiz faydalanmak için yapılan ve yapılması gereken çalışmalardan da bahseden Çavuşoğlu, “Biz bunu güzel bir şekilde anlatıp sağlık turizmini Türkiye’de ön plana çıkarmamız lazım. O yüzden HESTOUREX (Spor ve Alternatif Turizm Fuarı) Antalya’da, 6-9 Nisan’da düzenlenecek bu fuar acentelerle sağlık hizmeti verenler, sağlık turizmi zamanında turistleri ağırlayabilecek oteller ve bu işle ilgili herkesin katılabileceği bir fuar düzenleniyor. Bu fuara sadece yurt dışından bu işle ilgili dört bin kişi gelecek. İlk defa bu fuarı düzenliyoruz ve çok sayıda da katılımcı var” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu’ndan medyaya çağrı

Son olarak Türkiye’de görev yapan medya kuruluşlarına çağrıda bulunan Çavuşoğlu, sözlerini şu sözlerle noktaladı:

“Farkındalık yaratmak için, hassasiyet ve duyar yaratmak için medyanın rolü çok önemli. Bu fuarın sağlık turizminde, alternatif turizmde ve spor turizminde dönüm noktası olacağını düşünüyorum. İleriki süreçte Türkiye orta ve uzun vadeli tedaviler konusunda da önemli bir ülke olacak ve sağlık turizminden, spor turizminden çok daha fazla gelir elde edeceğiz, klasik turizme göre.”
Kaynak: iha