Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır’ kampanyasındaki manipülasyonlara cevap verdi. ‘Seçilme yaşı’ tartışması için Müezzinoğlu, “Çocuğumu ‘muhtar adayı’ bile yapamam” dedi. ‘18 yaşında vekillik ile çocuklarını emekli edecekler’ iddiası için de Müezzinoğlu, “Kaç dönem milletvekilliği yaparsa yapsın, yaşı gelmeyen hiçbir vekil emekli olamaz” dedi. TGRT Haber’deki Neler Oluyor programında konuşan bakan Müezzinoğlu, “16 Nisan akşamı, güzel bir akşam olacak” diyerek, Anayasa Değişikliği Referandumu için ‘evet’ beklentisini açıkladı.

"16 Nisan akşamı güzel bir akşam olacak"

Müezzinoğlu, Batı’nın Türkiye’deki seçimlere müdahil olmasını yorumlarken; “İçerideki ve dışarıdaki hayırcıların korkusu, Türkiye’nin büyük ülke olması ve geleceğe güçlü yürümesidir. Şimdi daha güçlü bir istikrar ve daha güvenli bir ortam olacaktır. Yeni sistem, Recep Tayyip Erdoğan sonrası için Türkiye’nin emniyet supabı olacak. İlk defa ipin ucu milletin eline geçiyor. Önceden vesayet odakları üzerinden Batı’nın elindeydi ve Türkiye’yi istedikleri gibi; işine geldiği gibi kurguluyor, dizayn ediyordular. 7 Haziran’da Devlet Bahçeli eğer koalisyon içinde olmayı kabul etseydi; bugün devletin başında ya Kemal Kılıçdaroğlu ya Selahattin Demirtaş olacaktı. Peki; soruyorum size Allah aşkına, böyle bir koalisyon ile istikrar olur mu? 58 milyon seçmenin vicdanı bunu kabul etmez. Nitekim etmedi de; 1 Kasım’da her şey değişti. Dolayısıyla; inanıyorum, 16 Nisan akşamı güzel bir akşam olacak” dedi.

"CHP daima milletin değerlerinden uzak"

Muhalefet edenlerin yeni sistem eleştirilerini cevaplayan Müezzinoğlu, “Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Mehmet Müezzinoğlu fani; devlet ise bakî Biz devlet yaşatacak bir sistem öngörüyor ve kuruyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu gibi, kendi bekamızı düşünmüyoruz. Biz, 20’li ve 30’lu yılların istikrarı için anayasa değiştiriyoruz. Biz sürekli milletin bedel ödediği bir yapıya nasıl rıza gösterebiliriz? Bundan sonra bu ülkenin kaderini hiçbir hainin ellerine bırakmayacağız. Milletin sistemi ile ilgili kararı, Anayasa Mahkemesi’ne değil, belirli güç odaklarına değil; milletin tâ kendisine götürüyoruz. ‘Kan dökülür, cesedimizi çiğnersiniz’ diye tehdit eden, kendisini kürsüye kilitleyen vekilleri ile CHP milletten korkuyor. CHP daima halkın değerlerinden ve hedeflerinden her zaman uzak olmuştur ve bu yüzden de iktidar olamıyor” ifadelerini kullandı.

"Uzlaşalım daveti çaresizliğin sonucu"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘uzlaşalım’ çağrısını hatırlatan bakan Müezzinoğlu, “Bu davet bir çaresizliğin sonucu Zaten CHP, millete güvenseydi; bugün bu hâlde olur muydu? Artık her şey bitmiş; millete gidiyoruz, Kılıçdaroğlu halka ‘Hakem sensin’ diyor, bize de dönüp ‘Hadi, uzlaşalım’ diyor. Olacak iş mi bu? 2011’den beri; CHP nerede? Kaç defa masayı devirdiler” diye sordu.

"Çocuğumu muhtar adayı yapamam"

‘Seçilme yaşı’ tartışması, Kılıçdaroğlu’nun “Kendi çocuklarını emekli yapacaklar, askerlikten muaf tutacaklar” eleştirileri için Müezzinoğlu, “Demokrasilerde böyle bir şey olabilir mi? Toplumu istismar eden hiçbir siyasetçi, başarılı olamaz. Önce toplum, millet demeyen bir siyasi anlayış asla ilerleyemez, ayakta duramaz. Benim CHP’ye tavsiyem, topluma güvensin, inansın; merkeze güç odaklarını almaya devam ettikçe, böyle yerinde sayarlar. Kılıçdaroğlu, insanların gözlerinin içine bakarak, gerçeği de bilerek; bile bile yalan söylüyor. Kılıçdaroğlu’nun diktatörlüğü, tek adamlığı devam edebilir; bunu CHP’liler bilir. Ama biz gençlere inanıyor ve güveniyoruz. İstiyoruz ki; bu gençlerin arasından yeni Recep Tayyip Erdoğanlar çıksın. Ben kendi çocuğumu oturduğum mahalleye muhtar adayı göstersem, siyasi hayatımız biteceği için hareketimiz buna müsaade etmez” açıklamasında bulundu.

"Yaşı gelmeyen hiçbir vekil emekli olamaz"

“Bir dönem milletvekilliği yapıp da ‘emekli maaşı’ almak diye bir şey de yok. Bu da Kemal Kılıçdaroğlu yalanı” diyen Mehmet Müezzinoğlu, “Kendi partisi CHP’nin içinde bir dönem, iki dönem milletvekilliği yapıp da yaşının gelmesini bekleyen vekiller var. Bizim de birçok arkadaşımız var, yaşı gelmediği için emekli olamamış. Benim halkım da öyle; bir sürü insan gününü doldurduğu hâlde, yaşa takıldığı için emekli değil. Aynı uygulama vekiller için de geçerli oysa Peki; neden bunu istismar ediyorsun? Hiçbir milletvekili, 56-57 yaşına gelmeden kaç dönem vekillik yaparsa yapsın fark etmez; emekli olamaz. 2030’dan sonra da bu yaş ‘60’ olacak. Benim milletvekili olarak, üçüncü dönemim hangi yaşa takıldıysam emekli olma şansım yok. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 60 yaşını doldurmadan emeklilik ihtimali yok. Göz göre göre yalan söylemesin” diye konuştu.

"Batı’nın yüzü artık makyaj tutmuyor"

Hollanda ve Almanya’daki miting engellemeleri üzerine de konuşan Müezzinoğlu, “Rotterdam’daki yaşananlar benim için olağanüstü değil. Avrupa Birliği, insan hakları derken hiçbir zaman samimi olmamıştır. Sömürü, asimilasyon, zalimlik Batı medeniyetinin kültüründe var. Onların mayası, zulümden yanadır. Demokrasi, hukuk ve insan hakların onların özünde yoktur. Balkanlar’ın son 150 yılında hep ölüm var. Ortadoğu ve Afrika’daki asimilasyonları Batı yapıyor. Batı aslında gizlediği, makyajladığı yüzünü yeniden gösterdi. Hollanda’da olan bu süreçte İtalya, Fransa, Almanya’da da olabilir. Onların korkusu, Türkiye’de millet, demokrasi ve hukuk devleti güçlenecek. İpler bugüne kadar vesayet odakları üzerinden onların elindeydi. FETÖ gibi yapılarla Türkiye’yi kendilerine göre dizayn ediyordular. Şimdi ipler doğrudan milli iradenin eline geçiyor. Millet ne derse; artık o olacak. Hollanda’da yaşananlar, bu korkunun yansımasıdır. Batı’nın yüzü makyaj tutmuyor, dökülüyor. Dünya kadar insan ve çocuklar açlıktan ölürken; Batı neredeydi? Türkiye’de darbeler ve terör olurken; Batı ve tatlı su demokratları, ‘Ne oluyor’ diye niye sormadı? Batı işine gelmezse, demokrasi temsilcisi için de ‘diktatör’ der” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha