Başbakan Binali Yıldırım, "Vahşi duygularla ülkemizi istila teşebbüsünde bulunan emperyalist güçlere karşı milletçe verdiğimiz mücadele, birçok mazlum milletin istiklal savaşına da ilham kaynağı olmuştur" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ’18 Mart Şehitleri Anma Günü’ ve ’Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "18 Mart 1915, Avrupa’nın teknolojisi, sanayii, stratejisi ve kibrine karşı Türk’ün imanı, samimiyeti, istiklal aşkı ve tevazuyla kazandığı muhteşem zaferin tarihidir. Çanakkale Zaferi, tarih sayfalarına yazılan en kutlu destanlardandır. İstanbul’dan, Selanik’ten, Diyarbakır’dan, Bağdat’tan, Kudüs’ten, Kastamonu’dan, Üsküp’ten, Trablusgarp’tan, Saraybosna’dan, Şam’dan ve sair memleketlerden gelerek Çanakkale Destanı’nı yazan aziz kahramanlarımız, insanlık tarihinin unutulmaz zaferlerinden birini milletimize armağan etmişlerdir. Dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ dedirten bu büyük zafer, vatan şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi ‘tarihe sığmayacak kadar’ büyük ve anlamlıdır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Biz, istiklalini korumak, ülkesinin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen bir milletiz. Vahşi duygularla ülkemizi istila teşebbüsünde bulunan emperyalist güçlere karşı milletçe verdiğimiz mücadele, birçok mazlum milletin istiklal savaşına da ilham kaynağı olmuştur. Çanakkale Destanımızın 102. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde bu cennet vatanı bizlere miras bırakan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere gazilerimizi şükranla yâd ediyorum. Tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Kaynak: iha