Başbakan Binali Yıldırım, “16 Nisan’da inşallah evet çıkınca ana muhalefetin işi zor. Yan gelip yatmak artık bitiyor. Çalışacak gayret edecek, gözünüze girerse memlekete hizmet edecek. Yattıkları yerden siyaset yapamayacaklar. Bundan korktukları için hayır diyorlar” dedi.

Bayburt’ta Saat Kulesi Meydanı’nda halka hitap eden Başbakan Yıldırım, CHP’nin eski lideri Deniz Baykal’ın bir konuşmasının kendisini çok üzdüğünü ifade ederek, “Bakın CHP’nin önceki genel başkanı bir konuşma yapıyor. Konuşma baştan aşağı ofsayt. Bir tane doğru bir şey yok. Öyle bir laf etti ki çok üzüldüm. ‘Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozar’. Haşa haşa. Peygambere saygısızlık ne haddine. Bu aziz milletin inançlarına bile saygıları yok. Şimdi bir şarkı yapmışlar inşallah Allah Allah lafızlarıyla doldurmuşlar. Burada Bayburt’tan sesleniyorum. Hz. peygamberimizi ağzınıza almayın, saygısızlığı bırakın. Milletin değerlerini içlerine sindiremediler. Neymiş tek adama bu kadar yetki verilmez. Millet AK Parti’yi iktidara getirdi ne oldu millete hizmet etti” diye konuştu.

“Baybut’tan Türkiye’ye yayılmış bir serzeniş var. Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi” diyen Başbakan Yıldırım, “Yolları yapmadılar, köprüleri tünelleri yapmadılar. Bir gün gür ses yükseldi. Milletin adamı AK Parti lideri kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın size selamını getirdim. AK Parti iktidarıyla biz 81 vilayetinde Bayburt’unda çehresini değiştirdik. Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi diyoruz. Bayburt bizim için önemli. Cumhurbaşkanımız içinde çok önemli. Bayburtlu kardeşimiz Naci Ağbal’ı maliyenin kasanın başına getirdik. Şahap’a sahip olun dedik ona da sahip oldunuz. Bayburt’ta yollar yaptık. Üniversite kurduk. Hastane yapılıyor. Daha çok hizmetler yapacağız. Bayburt’un hakkettiği hak ettiği işleri fazlasıyla yapacağız” dedi.

Tek başına iktidarların Türkiye’de büyük hamleler yaptığına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Geçmiş yıllara tarihimize bir bakalım. 3 dönem çok önemli. Birincisi 1950-1960 demokrat parti. Adnan Menderes. Türkiye’nin kalkındığı yolların çeşmelerin barajların yapılmaya başlandığı dönem. İkinci dönem ihtilalden sonra. Turgut Özal’ın ANAP dönemi. Geliyoruz üçüncü döneme. Bizim dönemimiz, sizin döneminiz. AK Parti Recep Tayyip Erdoğan dönemi. Bu üç dönemde Türkiye ‘de istikrar vardı, büyüme vardı. Türkiye çok büyük mesafe katetti. Ancak 60-70, 70-80 ve 80-90, 90-2000 arası kazandıklarımızı kaybetme dönemi oldu. Kazandıklarımızı zayıf iktidarlarda kaybediyoruz. Reformlar tek başına güçlü iktidarlar olduğu dönemlerde yapılıyor. Huzur ve refah güçlü iktidarlarda oluyor. Ama ne yaptılar Demokrat partiyi 60’da alaşağı ettiler. Merhum Özal vefat edince 28 Şubat’ta merhum Necmettin Erbakan’a da darbe yaptılar. Bizim dönemimizde de denediler. Parti kapatmak istediler. Gezi olayları çıkardılar. 17-25 Aralık dediler hızlarını alamadılar 15 Temmuz’da geldiler. Bayburtlular 15 Temmuz’da darbecilerin canına okudu. Planları tezgahları bozuldu. Gezi olayları oldu. Türkiye’nin her tarafında gösteriler yapıldı, Ama Bayburt hiçbir şekilde onlara pabuç bırakmadı. Memleket sevdanız için sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

16 Nisan’da yapılacak olan referandumda aynı zamanda darbeler döneminin de tarihe gömüleceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Evet diyerek istikrarsızlığı sona erdireceksiniz. Zayıf hükümetler dönemine son vereceksiniz Evet diyerek Türkiye’nin istiklalini perçinleyecek gücüne güç katacaksınız.

Biz Türkiye genelinde güçlü bir evet çıkacağını görüyoruz. Buna inanıyoruz. Ancak Bayburt’un her zaman farkı var. Bayburt gür bir sesle evet demeye varmışınız. Bayburt inanıyorum ki rekor sizde olacak. mesele memleket meselesi. Biz Türkiye’de artık zayıf çok parçalı hükümetler dönemi bitsin istiyoruz. Tıpkı Menderes, Özal AK Parti hükümeti gibi tek başına iktidar olsun, istikrar olsun istiyoruz. Ekonomi büyüsün. İstiyoruz ki kardeşliğimiz zarar görmesin. Huzur refah güvenliğimiz daim olsun. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi işte bunları getiriyor. Sürekli güçlü iktidar gelecek. Ekonomi koşar adımlarla büyüyecek. Milli gelirimiz inşallah on yılda iki katını geçecek. Kişi başına 25 bin dolayı aşacak. Bayburtlu bundan payını alacak. Terörle mücadelemiz daha güç kazanacak. Artık lüzumsuz tartışmalar bitecek. Hükümet kurulmadı yeniden seçim artık bunlar tarihe gömülecek. Darbe diye bir tehdit olmayacak. Meclis daha güçlü olacak. Hükümet sizden aldığı güçlü daha hızlı iş yapacak. Daha hızlı projeleri bitirecek. Yargı mahkemeler hem bağımsız olacak hem de tarafsız olacak. Bu anayasa değişikliğine evet demek için yüzlerce sebep var. Hayır diyenlerin tek bir söyleyecek sözü yok. Anayasa değişikliğini bile okumamış anlamamışlar. Çünkü 16 Nisan’da inşallah evet çıkınca ana muhalefetin işi zor. Yan gelip yatmak artık bitiyor. Çalışacak gayret edecek, gözünüze girerse memlekete hizmet edecek. Yattıkları yerden siyaset yapamayacaklar. Bundan korktukları için hayır diyorlar. Hayırdan hayır gelmez evet de bereket vardır” şeklinde konuştu.

“CHP zihniyeti vesayet demektir. Bürokrasi demektir. Engel demektir. Her şeye takoz olmaktır” diyen Yıldırım şunları söyledi:

“16 Nisan’dan sonra milletten yetki olamayan hiç kimse iktidar olamayacaktır. Bunun için haddi aşan ifadeler kullanıyorlar. Bayburt 16 Nisan’da bu saygısızlığı yapanlara cevabı vermeye hazır mısınız? Terör örgütleri de hayır diyor. Niye hayır diyorlar çünkü evet çıkarsa biz biteriz diyorlar. Evet çıkacak siz biteceksiniz. Avrupa, Hollanda, Almanya artık bunlar hayır demek için dillerini değiştirdiler. Türkçe başlık atıyorlar. Bu sayede Türkçeyi öğreniyorlar. Bunlara sonunda Türkçe’yi de öğreteceğiz. Hayır demeyi öğrendiler gün gelecek evet demeyi de öğrenecekler. CHP hayır diyorsa Bayburt evet. Terör örgütleri hayır diyorsa Bayburt evet diyor. Almanya ve Hollanda hayır diyorsa Bayburt, memleket sevdalıları evet diyor. CHP ne yapıyor pestile kömeye tuz katmaya çalışıyor. Elbette buna izin vermeyeceğiz. Ağzımızın tadını bozamadılar bundan sonrada bozamayacaklar.”

Konuşmasında Bayburt’a yapılan yatırımları da anlatan Başbakan Yıldırım, “Bayburt’u cazibe merkezi haline getiriyoruz. Hayırlı olsun. Yatırımlar daha çok aratacak. Bayburt için yeni fabrika demek. Yeni işyeri demek. Yeni iş, aş demek. Bu programlara projelere destek vereceğiz. Yatırım, üretim desteği. Fabrika kurma desteği. Elektrik desteği. Çağrı merkezi yatırım desteği. Bu programda inşallah büyük kalkınma hamlesini başlatıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha