Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm sürecinin başlatılmasının doğru bir karar olduğunu belirterek, bilinen gelişmeler nedeniyle bu sürecin durduğunu kaydetti.
2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı yedinci tur görüşmelerinde Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun bütçeleri görüşüldü.
Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı bütçesine ilişkin Genel Kurula bilgi veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Şundan emin olun ki, bugün TSK dünden daha güçlü ve savaşa hazırdır. Türkiye’nin yarınında da TSK bugünden daha güçlü ve hazırlıklı olacaktır” dedi.
Milli Savunma Bakanlığının 2016 yılı bütçesinin 26 milyar 451 milyon 504 bin lira olarak Genel Kurula geldiğini kaydeden Bakan Yılmaz, “Milli Savunma Bakanlığının 2016 yılı bütçesinin yüzde 51.2’si personel giderleri, yüzde 9.1’i sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri, yüzde 30.4’ü mal ve hizmet alımı giderleri, yüzde 1.5’i cari transferler ve yaklaşık yüzde 0.8’ini sermaye giderleri oluşturmaktadır” dedi.
Milli Savunma Bakanlığının kendisine tahsis edilen kaynakları etkili, ekonomik ve verimli kullandığını söyleyen Bakan İsmet Yılmaz, “Savunma Sanayi Müsteşarlığının 2016 yılı bütçe teklifi ise savunma projelerinin dışında kalan müsteşarlık idari giderleri için 57 milyon 377 bin lira olarak belirlenmiştir. Milli Savunma Bakanlığımız TSK’nın etkinliğini artırmayı, daha nitelikli ve kabiliyeti yüksek olmasını, hür türlü ortamda kesintisiz görev yapabilecek caydırıcı bir kuvvet yapısına sahip olmasını amaçlamaktadır. Bunun için kendisine tahsis edilen kaynakları etkili, ekonomik ve verimli kullanmakta, çağdaş ve bilimsel metotları rehber edinmektedir” diye konuştu.
“ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATMAK DOĞRUYDU”
Türkiye’nin terörle mücadelede hukuka saygılı davranmasının zafiyet olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Bakan Yılmaz, “Çözüm sürecini başlatmak doğruydu. Bu doğru dün de doğruydu, bugün de doğruydu, yarın da doğru olacaktır. Çözüm süreci, kavga olmasın, silahlar bırakılsın, demokratik mücadele süreci içinde her şey tartışılsın, Meclis de nihai kararı versin idi. Ülkeden teröristlerin çıkması doğruydu. Yurtdışında bilinen gelişmeler nedeniyle bu süreç durduruldu. Bugün bize terörle mücadelede hukuk devletinin kamu düzenini sağlama gereği dışında başka bir alternatif bırakılmadı. Türkiye’nin hukuka saygısı zafiyet olarak algılanmamalı. Türkiye hukuk içinde terörle mücadelesine devam edecektir. Güvenlik güçlerimiz kanunlar çerçevesinde terörle mücadelesini şehitler verme pahasına kanunlar çerçevesinde yerine getirmektedir. Başta Türk milleti olmak üzere devletimiz, milletimiz, Güneydoğu’da Mehmetçiğimize çay veren halk da göstermektedir ki, teröristle mücadele görev alan silahlı kuvvetleri ve emniyet güçlerimizin sonuna kadar milletimiz arkasındadır. Çözüm süreci gizli ve saklı bir süreç değildi. Mecliste yasası çıkartılmıştır, Resmi Gazete’de yayınlanmıştır, bu da halkın gözü önünde yapılmıştır” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha