Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Makedon göçmenleri tarafından coşkuyla karşılandı. Makedon ezgileriyle ve konfetilerle karşılanan Bakan Müezzinoğlu, açık hava toplantısında ayakkabılarını çıkararak sandalye üzerine çıkıp vatandaşlara hitap etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Balkan göçmenleriyle buluştu. Malta Mahallesindeki Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (MAK-GÖÇ) önündeki sokakta gerçekleşen açık hava toplantısına AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (MAK-GÖÇ) Başkanı Eyüp Deniz, Balkan göçmenleri ve partililer katıldı.

Sandalyeye yukarıdan bakmak için değil göz göze gelebilmek için çıktığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmasında, “Tarlada izin olsun, harmanda yüzün olur diyorlar. Bizim bu milletin gönül tahtasında izimiz var. Milletin gönlünde izi olan tabii ki günü gelince de ürünü de olacak, harmanda yüzü de olacak” diye konuştu.

Bugün Balkanlar’da yaşayan Türklerin Türkiye’nin güçlenmesiyle kendilerini daha da güçlü hissettiklerini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, “Türkiye güçlüyse ben burada güçlüyüm diyorlar. Üsküp’teki, Ohri’deki, Gostivar’daki, Kalkandere’deki, Prizren’de, Priştina’da, Saraybosna’da, İskece’de, Kırcaali’deki kardeşlerimiz hep bu milletin dik duruşuna bakıyor ve diyorlar ki Türkiye güçlüyse biz burada güçlüyüz. Son 15 yıldır Türkiye’nin milletçe büyük hedefleri var. Bu cumhuriyetin kurucusu milletine inanarak, milletine güvenerek bağımsızlık mücadelesi verirken ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek bu genç cumhuriyeti kuran, kurucu lider büyük önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ‘Bu millete muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde yer yakışır. Bu ülkeye bu millete muasır medeniyetler seviyesi vasiyetine bizim hep beraber sahip çıkmamız lazım. Hep beraber ülkemizi Almanya’yla, Hollanda’yla, Batıyla yarıştıracak noktaya biz hep birlikte bu yolculuğu yapmamız lazım. Bazen CHP’li kardeşlerime diyorum ki, ‘Atatürk’ün gölgesine yan gelip yatarak bu iş olmaz, milletle olur milletle, halkla olur, halkın birlikteliğiyle olur. Biz kurulduğumuz günden bugüne hep halkla beraber yürüdük. Hep milletle beraber yürüdük. Birileri o senin bugün sırtını dayandırdığın güç odakları o gün Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Muhtar bile olamazsın’ diyordu. O gün kurulan bu AK Parti’ye ‘Bu AK Parti’nin istikbali yok, yarın nasıl olsa kapatılacak’ diyordu. Biz de diyorduk ki onların ne dediği önemli değil. Milletimiz ne diyor milletimiz. Milletimizin gönlündeki yerimiz önemli. milletimizin gönül bahçesindeki izimiz önemli dedik. O nedenle bugünlere geldik. Bundan sonra da diyoruz ki İnşallah 17 Nisan’dan sonra hep birlikte artık millet ne derse bu ülkede bu olacak. Hep beraber evet mi?” diyerek coşkulu kalabalıktan evet sözü aldı. Bakan Müezzinoğlu kalabalıktan gelen evet sözleri üzerine AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’ye dönerek, “Maşallah Manisa işi bitirmiş” dedi.

Programın ardından Dernek binasına geçen Bakan Müezzinoğlu’nu Maltasporlu futbolcular karşıladı. Maltaspor Teknik Direktörü eski Fenerbahçeli futbolcu Aygün Taşkıran Bakan Müezzinoğlu’na Maltaspor forması hediye etti.
Kaynak: iha