Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bugün her ne kadar muhalefet partileri, bu süreçten yan çizmek için ipe un sermeye çalışsalar da, milletimiz sivil ve demokratik bir anayasayı muhakkak yapacaktır” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Sütlüce’deki Genel Merkezi’nde düzenlenen “AR-GE Reform Paketi” konulu konferansa katıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta muhalefet partilerini eleştiren Işık, “Bugün her ne kadar muhalefet partileri, bu süreçten yan çizmek için ipe un sermeye çalışsalar da, milletimiz, sivil ve demokratik bir anayasayı muhakkak yapacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmasının başında 28 Şubat sürecine ve merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın o süreçteki duruşunu da değerlendiren Bakan Işık, “Değerli dostlarım; bugün 27 Şubat. Rahmetli Erbakan hocamızın vefatının beşinci sene-i devriyesi. Bu vesileyle merhum Erbakan hocamıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. Erbakan hocamız, bilgi ve birikimiyle, siyasi duruşuyla, öncü bir dava adamı kimliğiyle Türk siyasetinde unutulmaz izler bıraktı. Milli bir sanayinin, üretimin, yerli teknolojiler geliştirmenin ne kadar kritik olduğunu zihinlere kazıyan ilk isimlerden biri oldu. Bugün maalesef vefatının ardından sağlığında Erbakan Hocanın fikirleriyle değil de takkesiyle, tesbihiyle, takunyasıyla, seccadesiyle uğraşan insanların bile bu hakkı teslim ediyor olması kayda değerdir. Onun her türlü statükoya karşı milletin safında giriştiği mücadele, bugün bize örnek teşkil etmeye deva ediyor. Bir 28 Şubat’ın daha arifesinde olduğumuz bu günde, Erbakan hocamıza ve dolayısıyla milletimize yapılan haksızlıkları burada tekrar uzun uzun anlatmayacağım. Bugün bir gazetede okudum; bir savcı başbakanı, başbakanken aldırma cüretini gösteriyor. Allah bir daha o günleri yaşatmasın. O günleri bir daha yaşamamak için hem o günleri unutmamak hem de unutturmamak lazım. Ancak huzurlarınızda, 28 Şubat sürecinde dik duruşundan asla taviz vermeyen MÜSİAD’a burada teşekkür etmek isterim” dedi.
“MEŞ’UM GÜNLERİN KARANLIĞI 2002’DEN SONRA YERİNİ UMUDA BIRAKTI”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, MÜSİAD’ın kendileri için yalnızca ekonominin kahramanlarından biri olmadığını ifade ederek, “MÜSİAD, bizim için sadece ekonominin kahramanlarından biri değildir, aynı zamanda demokratikleşme sürecimizin de en önemli aktörlerinden birisidir. Bin yıl sürecek denilen o meş’um günlerin karanlığı, 3 Kasım 2002’den itibaren yerini umuda, başarıya ve aydınlığa bıraktı. Türkiye o tarihten itibaren demokrasi çıtasını sürekli yükseltti, sosyal ve ekonomik yapısını sürekli güçlendirdi. İnşallah, yeni anayasayı da hayata geçirdiğimizde demokrasi tarihimizin en önemli başarısını da milletçe gerçekleştirmiş olacağız. Bugün her ne kadar muhalefet partileri, bu süreçten yan çizmek için ipe un sermeye çalışsalar da, milletimiz, sivil ve demokratik bir anayasayı muhakkak yapacaktır” açıklamasında bulundu.
“İNŞALLAH 41’İNCİ BÜTÇEYİ YAPMAK DA NASİP OLUR”
Dün gece geç saatlere kadar süren TBMM Genel Kurulu’ndaki 2016 bütçe görüşmelerini de değerlendiren Işık, “Dün, TBMM Genel Kurulu’nda 2016 bütçesinin görüşmelerine başladık. 2016 bütçesinin ülkemizdeki tüm ekonomik ve sosyal taraflar için hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti iktidarları olarak, 14’üncü bütçemizi hazırlamış olmanın onurunu, gururunu, heyecanını yaşıyoruz. Dün Naci Bostancı 14’ü tersine çevirip, ‘41 diye de alabilirsiniz’ dedi. İnşallah 41. Bütçeyi yapmak da AK Parti iktidarına nasip olur. Bu muhalefet varken 41. Bütçeyi de yapacağız inşallah. Bugün 13 yıllık AK Parti iktidarına rağmen muhalefetin güç kaybediyor olmasının nedeni bir yandan AK Parti’nin başarılı çalışmaları ama bir taraftan da muhalefetin bu noktadaki çapsızlığıdır. Herkesin bu çağda bilgiye kolay ulaşabildiği bir dönemde Sizin önce kendi yalanınıza kendinizi uydurup sonra da yalanınıza milletin inanmasını bekleme hakkınız yok. Artık kendi evinizdeki çocuk bile sizin söylediğiniz yalanan inanmıyor. Genel kabul gören kriterlere göre açıklama yapacaksınız. Dün sayın Kılıçdaroğlu’ndan bunların hiçbirini göremedik. Üslubundaki nezaket seviyesi bir ana muhalefet partisine hiç yakışmadı. Bir taraftan merhum Ecevit’i örnek alıyoruz diyeceksiniz, ama merhum Ecevit’in sahip olduğu o nezaketli üsluptan hiç nasibinizi almamış olacaksınız. Bu açıdan muhalefetin inşallah bu vesileyi bütçe görüşmelerini eleştirilerini nezaket letafet içerisinde dile getirmesi açısından bir fırsat olur diye değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.
“ARTIK SÜRÜMDEN KAZANARAK BİR YERE VARMA İMKANIMIZ YOK”
Ar-Ge, inovasyon ve tasarım çalışmalarını daha etkin bir şekilde destekleyebilecek güce ulaşıldığını da anlatan Bakan Işık, sözlerini şöyle noktaladı:
“Bu sayede Türkiye, iş kurmak isteyen girişimcilerine 50 bin lira destek sağlayabiliyor. Bu sayede Türkiye, Ar-Ge, inovasyon ve tasarım çalışmalarını daha etkin bir şekilde destekleyebilecek güce ulaşıyor. Bakın artık Türkiye’nin sürümden kazanarak büyüme imkanı yok. Bir Alman otomotiv markasının ihracatı, Türkiye’nin toplam ihracatından fazla. Bir Güney Koreli cep telefonu markasının ihracatı bizim ülke olarak yaptığımız tüm ihracattan fazla. Artık bizim sürümden kazanarak bir yere gitme imkanımız yok. Artık katma değeri yüksek ürün üretmeden yolumuza devam edemeyiz. Daha nitelikli ve sürdürülebilir üretim yapısına geçmeden yolumuza devam edemeyiz. Bunun için KOBİ’lerimizin AR-Ge ve inovasyona odaklanması lazım. Kendi yapabiliyorsa tüm destekleri veriyoruz. Kendi yapamıyorsa da sipariş usulüyle yaptırsın. Orada da AR-Ge indiriminden yüzde 50 yüzde 50 faydalansın.”
Programın sonunda MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Bakan Işık’a katılımlarından dolayı MÜSİAD Hatıra Ormanı’na bağışlanan 50 adet fidanın plaketini takdim etti.
Kaynak: iha